Tandartsen geven garanties tot aan de deur

Author:
Rudy.111
Posted:
do, 11/22/2007 - 18:16
:smt014
Stelt u voor dat u een nieuwe uitlaat onder de auto laat zetten, en een week later valt ie eraf. U gaat weer terug naar de garage, dezelfde monteur kijkt eronder, stelt vast dat de uitlaat er niet goed aangeschroefd zat, schroeft 'm nu wel goed vast en rekent u 50 euro voor het opnieuw bevestigen des uitlaats. Of u koopt een pond (achteraf) niet fris ruikend gehakt en dient opnieuw een bedrag voor vervangend gehakt te betalen.
Wat denkt u dan?

Nou, ik ga naar de tandarts, deze plaatst een nieuwe vulling en deze blijkt niet goed vast te zitten. Hij herstelt de fout en rekent wederom een bedrag voor het uitvoeren van deze correctieve handeling.


Stel dat de bakkers, garages, rijwielhandelaren ook zo zouden praktizeren, dan... vult u zelf maar in.

Of ben ik volledig mis?

Groeten, Rudy
vV

jammer dat je dus blijbaar niets geleerd hebt van de reacties op je andere posts... En laat mij raden, actie genomen in de lijn van de adviezen ook nog niet??

Ga in ieder geval naar een andere tandarts, alle tandartsen hier hebben die handelswijze allang veroordeelt, zou ook wat moeten zeggen.. Maar stop met generaliseren. overigens zijn er situaties denkbaar dat die losgekomen vulling inderdaad niet gratis over hoeft..
do, 11/22/2007 - 19:24 Permalink
Spiegeltje

Nou, ik ga naar de tandarts, deze plaatst een nieuwe vulling en deze blijkt niet goed vast te zitten. Hij herstelt de fout en rekent wederom een bedrag voor het uitvoeren van deze correctieve handeling.


Kernpunt is hier: is wel sprake van een fout zoals je stelt? Als een behandeling niet slaagt kunnen daar nogal veel oorzaken aan ten grondslag liggen die de tandarts niet vallen te verwijten. Het is levend weefsel waarin wordt gewerkt en dat is minder voorspelbaar dan bijvoorbeeld het werk van een monteur (alhoewel een vulling natuurlijk niet zomaar hoort los te komen!). De tandarts heeft daarom een inspanningsverplichting en geen resultaatsverplichting. Als echt sprake is van een " kunstfout" zou de tandarts het wel zonder kosten moeten overdoen. Ook bij kroon- en brugwerk gaat de plicht verder dan alleen inspanning.

Ik ga niet uitgebreider, omdat op het forum al heel veel over dit onderwerp is geschreven. Met de zoekfunctie kom je ver.
do, 11/22/2007 - 19:32 Permalink
hello jozefien

Rudy, dat je een slechte tandarts hebt getroffen is inderdaad waardeloos, maar er zijn ook hele goeie hoor. je wil een vergelijking met een auto???... als jouw auto gemaakt is en je rijdt 's nachts steeds tegen een muurtje, dan gaat het misschien ook fout. misschien lig jij 's nachts wel te knarsen, dat kan ook een vulling kosten! Zou nml heel goed kunnen als ik jouw reacties hier lees. neemt niet weg dat je gewoon een andere tandarts moet zoeken, vraag in jouw omgeving naar goede ervaringen. :smt006
do, 11/22/2007 - 20:12 Permalink