Tandartsassistente

Author:
Selcuk
Posted:
wo, 07/26/2017 - 11:30
Beste tandartsen/mondhygiënisten,

Ik heb een vraag met betrekking tot de opleiding tot tandartsassistente MBO niveau 4. Ik heb onlangs een MBO niveau 4 diploma behaald via een private onderwijsinstelling (Capabel). Nu was mijn bedoeling om in september te beginnen met de opleiding tandartsassistente (gedurrnde 3 jaar) aan de Zadkine college in Rotterdam. Echter, deze had geen plaats meer beschikbaar.

Zoals reeds gezegd heb ik een diploma MBO niveau 4 behaald via een private onderwijsinstelling genaamd Capabel. Capabel biedt 1-jarige , volledige MBO opleidingen aan waaronder ook de opleiding tot tandartsassistente. Hierbij is het van belang dat je als student direct stage gaat lopen bij een tandartspraktijk en tussendoor naar school gaat om de belangrijkste kennis op te doen. Ook de opleiding tot tandartsassistente is een 1-jarige opleiding waarbij de student na afloop een volwaardig MBO diploma ontvangt.

Echter, ik kan me best voorstellen dat tandartsenpraktijken eerder tandartsassistenten aannemen die een 3-jarige opleiding hebben gevolgd dan tandartsassistenten die een verkorte opleiding hebben gevolgd. De vraag is dus: doe ik er goed aan om een 1-jarige MBO niveau 4 opleiding te volgen tot tandartsassistente of is de kans dat ik daarna aan de bak kom dermate nihil dat deze optie een slechte keuze is?

Ik zou het zeer op prijs stellen als iemand mij hiermee kan helpen.

Mvg,

Selçuk
vV

hangt van de visie van de praktijk af... en van wat er aan keuze aan sollicitanten is. Zal zo`n vaart nog niet lopen denk ik. Daarnaast willen de meeste tandartsen toch het liefst zelf opleiden. Langer opgeleiden zijn zeker in het begin vaak wat lastiger bij se sturen, liever 1 met korte opleiding, waar er tegenwoordig een opleiding moet zijn. Vroeger was zonder opleiding ook goed. (in de praktijk denk ik nog steeds eigenlijk..is m.i. weer staaltje overregulering..)
wo, 07/26/2017 - 12:41 Permalink
vV

Als antwoord op door Selcuk

zoals gezegd: de praktijkhouder bepaald afhankelijk van soort praktijk en zijn wensen wat hij al dan niet boeiend vindt aan opleiding en niveau/ervaring van nieuwe medewerkers. Het is dus ondoenlijk een advies te geven...Je zou eens praktijken kunnne benaderen waar hunlat ligt. Mij boeit het niet zo. In mijn ervaring hadden degenen met beperkte of geen opleiding de minste problemen zich aan mijn praktijkvoering aan te passen, en waren ook de blijvers. Dat zijn mensen waarin ik graag investeer.
do, 07/27/2017 - 13:07 Permalink