Tandarts zonder assistente

Author:
Roffel
Posted:
za, 11/20/2010 - 14:33
Beste forummedewerkers,

Sinds kort heb ik een nieuwe tandarts. Bij mijn keuze ben ik afgegaan op het enthousiaste advies van een goede collega. De tandarts is een sympathieke man, en volgens mij ook wel kundig, maar het verbaasde mij dat hij werkt zonder assistente. Toen ik mijn collega hierover later bevroeg, zei hij dat hij al jaren zeer tevreden is over deze tandarts maar inderdaad bij hem nog nooit een assistente heeft gezien.

Kan dat eigenlijk wel anno 2010, zonder tandartsassistente? Is dat wel veilig?

Groet,

Roffel
vV

waarom niet? heeft wel zijn beperkingen bij bepaalde zaken maar niet onmogelijk. Moet de tandarts wel heel veel schoonmaakwerk tussentijds zelf doen, maar misschien heeft ie liever niet teveel patienten op een dag, en maakt het hem niet uit wat langer over behandelingen te doen.
za, 11/20/2010 - 18:03 Permalink
Roffel

Bedankt voor uw reactie, dit stelt me wel wat gerust. Ik heb weinig zin om weer een andere tandarts te zoeken.

Maar hopelijk betekent het vele schoonmaakwerk niet dat ik twee keer zo lang in de tandartsstoel moet zitten als normaal. Wat zo gezellig is het allemaal niet. :o :wink:

Ik heb trouwens navraag gedaan bij vrienden en bekenden en niemand heeft een tandarts zonder assistente. Dat maakte mij extra sceptisch.
za, 11/20/2010 - 19:49 Permalink
Chris888

Maar hopelijk betekent het vele schoonmaakwerk niet dat ik twee keer zo lang in de tandartsstoel moet zitten als normaal.
Ik denk dat vV vooral doelde op het schoonmaakwerk tussen 2 patiënten in. :wink:
Mijn tandarts werkt meestal met twee, maar soms met één assistente. Als er 2 zijn zit er 1 bij de telefoon en 1 aan de stoel bij behandelingen. Als er maar 1 is doet de tandarts behandelingen grotendeels alleen, en dat duurt inderdaad langer. Volgens mij zit dat tijdsverlies vooral in het omwisselen van gereedschap.
Mèt een assistente aan de stoel heb je het gevoel onder een ge-oliede machine te liggen, maar zonder is de sfeer rustiger.
zo, 11/21/2010 - 10:07 Permalink
KeepSmiling:)

Zou er ook een budgetair aspect meespelen?
Geen assistente is geen personeelskosten.
Zoals met alles: elk voordeel heeft zijn nadeel.

Waarvoor kiezen tandartsen soms voor 'geen assistente' bij de stoel? Het lijkt me best wel intensief: alles komt op de tandarts zelf neer.
wo, 11/24/2010 - 17:51 Permalink
Stokertje

Dat denk ik niet. Wanneer een tandarts een of meerdere assistentes in dienst heeft, kunnen behandelingen vlotter verlopen (een extra paar handen is erg prettig bij sommige behandelingen). Assistentie is een investering, en levert uiteindelijk meer omzet op. De personeelskosten heb je er als tandarts zo uit. Het is maar net wat je zelf prettig vind als behandelaar, en uw nieuwe tandarts vind het prettig zonder. Wel interessant, komt inderdaad niet zoveel voor. Je zou het hem puur uit interesse eens kunnen vragen, hij heeft er vast een simpel antwoord op.

Zoals Romy al zei, wellicht wat minder gezellig, en zoals in het liedje geen lente in de ogen van de... :smt020, maargoed dat maakt voor goede mondzorg (die de tandarts waarschijnlijk levert, ik refereer naar uw collega) blijkbaar niet uit.
wo, 11/24/2010 - 18:42 Permalink
Roffel

Bedankt voor jullie nieuwe reacties.

Ik heb inmiddels enkele behandelingen ondergaan en ben tot dusver erg tevreden over mijn nieuwe tandarts. Hij legt alles duidelijk uit, is vriendelijk en volgens mij ook kundig.

Ik heb hem gevraagd waarom hij werkt zonder assistente. Zijn antwoord: hij vindt het prettiger werken. Duurt inderdaad soms iets langer maar dat is geen probleem.
wo, 12/15/2010 - 16:19 Permalink