Tandarts worden

Author:
The_Dentist
Posted:
za, 03/05/2005 - 17:15
Hallo allemaal!

Na mijn VWO wil ik graag tandheelkunde studeren. Mijn tante zegt dat als je klaar bent met die studie je je moet inkopen in een praktijk omdat je anders niet aan de slag kan. Is dit waar? Ook had ze het over "waarnemen" wat is dit?

Is het trouwens ook waar dat je na je 5 jarige studie tandheelkunde je nog geen wortelkanaalbehandelingen mag doen?

Groetjes!

Marieke
prondel

Je tante's informatie is wat achterhaald. Waarnemen is werken op provisiebasis in andermans praktijk bij zijn/haar afwezigheid of gewoon als extra tandarts in de winkel zonder je in te kopen.

En verder mag je alles doen wat in je opleiding voorbij komt. ervariung doe je toch pas in de eerste jaren op (qua snelheid en efficientie dan) want je kent de principes, nu nog de practische inpassing in de wondere wereld die "werkplek"heet.

Ennuh, als je je the_dentist noemt hoop ik voor je dat je wordt ingeloot

Peter
za, 03/05/2005 - 17:53 Permalink
vV

succes! hopelijk blijf je bij je keuze, het is een zeer dynamisch beroep!

Vroeger moest er inderdaad zgn Goodwill voor een praktijk betaald worden, met de huidige stand van zaken hoeft dat niet meer, is er eigenlijk alleen sprake van overname van de waarde van de inventaris en eventueel het pand indien geen huur.
Tevens zijn er vele plekken in nl waar je zo een nieuwe praktijk kan beginnen, omdat er erg behoefte is aan extra tandartsen.

Maar ik zou persoonlijk eerst inderdaad eens gaan waarnemen links en rechts. Ik heb dat zelf destijds niet gedaan ( overname praktijk van mijn vader, die ook MOEST stoppen) maar als ik de keuze had gehad...

Je leert extra snel, je maakt alttijd wel fouten, maar met goede begeleiding blijft het beperkter. En je komt met heel veel nieuwe materialen in aanraking..
ma, 03/07/2005 - 09:34 Permalink