Tandarts verplicht?

Author:
Lonnetje
Posted:
wo, 06/29/2005 - 18:04
Graag wou ik weten of het nog verplicht is om naar de tandarts te gaan?
Heeft het gevolgen voor je vergoedingen als je bijvoorbeeld 2 jaar niet gaat en dan weer wel.
Normaal gesproken ga ik minimaal 1 keer per jaar naar de tandarts, maar het schiet er nu een beetje bij in ivm de drukte.
alscho28

geen tijd om even voor een kwartier naar de tandarts te gaan? emmmm. ik weet niet of dat gevolgen heeft.

maar denk wel aan je gebit. als je dat nu ten koste laat gaan van je tijd, kost het straks geen tijd als er wel veel gebeuren moet?

wat is dan efficienter ?
wo, 06/29/2005 - 18:14 Permalink
Lonnetje

Ik ga bijna aan een nieuwe baan beginnen en dan is het in het begin een beetje moeilijk om vrij te krijgen. Ik vroeg me dus gewoon af of het gevolgen zou hebben als ik nog een jaartje zou wachten.
M'n gebit zal er echt niet onder lijden want poets elke dag m'n tanden en de tandarts kijkt er ook alleen maar naar dus dat zal t niet zijn.
wo, 06/29/2005 - 18:25 Permalink
minique

Hmm... Van uitstel...
Je bent van plan een jaartje over te slaan en 'ineens' zijn het er 2 of 3 of...

Bovendien hoor je gewoon vrij te krijgen voor zaken als tandarts-, dokters-, ziekenhuisbezoek etc. Ook als je net in dienst bent. En als jij het een beetje plant dat je 's morgens bijtijds, 's middags laat gaat, dan laat je aan je baas duidelijk zien dat je rekening houdt met je werk. En misschien heeft je tandarts ook wel een avond-openstelling (gebeurt ook steeds vaker)! En dan nog iets: in plaats van een heel jaar zou je het ook enkele maanden kunnen uitstellen.

Maar om antwoord te geven op je vraag: volgens mij is het niet meer zo dat verzekeringen controleren of jij elk jaar wel netjes gaat...

:smt006 Monique
wo, 06/29/2005 - 20:16 Permalink
de digitale tandarts

In sommige aanvullende tandartsverzekeringen staat in de polisvoorwaarden dat een regelmatig tandartsbezoek vereist is, meetsal wordt dan 1 maal per jaar bedoeld. Hier geldt echter dat de soep niet zo heet wordt geheten als deze wordt opgediend, toch is regelmatige tandartscontrole gewoon ook het verstandigste voor uw gebit.
wo, 06/29/2005 - 21:23 Permalink
Holmes

De sanering zoals deze vroeger bestond, bestaat niet meer. Bij de meeste verzekeraars is het zo dat als je verzekerd bent, dat ze niet van je verwachten dat je jaarlijks naar de tandarts gaat. Alleen bij het aangaan van de verzekering zullen ze vragen of je het laatste jaar bij de tandarts bent geweest om te voorkomen dat ze direct al voor hoge kosten komen te staan.
do, 06/01/2006 - 16:14 Permalink
minique

Ehmmm... Het laatste bericht is bijna 1 jaar oud...
Ik denk niet dat het nog veel zin heeft hierop te reageren.

:smt006 Monique
do, 06/01/2006 - 16:37 Permalink
Thomas81

zou overigens nog wel willen zeggen dat ik er spijt van heb dat ik het 2 jaar overgeslagen heb... denk dat me dat nu veel pijn en leed bespaard had (voor zover dat nog gaat komen). Dan vielen die 5 minuutjes per jaar op de stoel best mee :)
di, 06/13/2006 - 20:59 Permalink