Tandarts op vakantie, en nu?

Author:
marjolyn
Posted:
ma, 03/07/2005 - 22:21
Hallo...

Mijn tandarts is voor 2 weken op vakantie.. ik moet de 29ste voor de half jaarlijkse controle.. Alleen ik zit met een probleem.. Ik ben er zojuist er achter gekomen dat ik precies in die week examens heb.. en dat ik dus niet naar de tandarts kan.. Maar nu kan ik niet de afspraak verzetten en als ie de 28ste ook niet werk moet ik dan alsnog betalen omdat ik niet kan afzeggen?

Groetjes Marjolijn.. :roll:
minique

Lastig... Maar het lijkt me trouwens dat het niet jouw probleem is als jij niet kan afbellen omdat de tandarts nog op vakantie is!

Is er niemand bereikbaar daar? En staat er ook geen antwoordapparaat aan waar jij je boodschap kan inspreken?
Zo niet, dan zou ik het geloof ik met een briefje/kaartje doen. Goed dateren en z.s.m. op de post doen. Je kunt dan altijd de 28e nog bellen of het goed is verwerkt (en om een nieuwe afspraak te maken!), maar zijn ze er dan niet, dan heb jij in ieder geval netjes afgezegd!

Enne... succes met je examens!

:smt006 Monique
di, 03/08/2005 - 07:55 Permalink
marjolyn

Hoi..

Ik ben erachter gekomen dat maandag 28 maart 2de paasdag is dus ik ga ervanuit dat de tandarts niet werkt.. dus daarom ga ik een brief schrijven..

Geachte heer ......

Vanwege het feit dat U op vakantie ben en op 28-03-05 tweede Paasdag valt, kan ik niet 24 uur van te voren afbellen.

Wegens examens ben ik op 29-03-05 verhinderd.
Op 29-03-05 had ik een halfjaarlijkse controle afspraak om 9.30uur.
Daarom wil ik deze afspraak verzetten.

Ik hoop U zo voldoende geinformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Marjolijn
--------------------------------------------------------------------------------------

Zou deze brief goed zijn?

Groetjes Marjolijn. :smt006
wo, 03/09/2005 - 19:09 Permalink
minique

Prima!
2e Paasdag... Had ik idd nog niet aan gedacht!

Het enige wat je er nog aan toe zou kunnen voegen, is dat je zelf contact opneemt voor een nieuwe afspraak. Maar nodig is dat niet echt hoor!

:smt006 Monique

P.s.: Eigenlijk is het toch wel raar dat je helemaal niet kunt afbellen als de tandarts op vakantie is... Ik vraag me af hoe dat bij andere praktijken wordt opgelost???
do, 03/10/2005 - 08:11 Permalink
marjolyn

Ik zou het niet weten.. maar tis inderdaad raar dat je het dan niet af kan zeggen. Eigenlijk moeten ze er iets op vinden.
Ik doe het met een brief.. en op 29 maart wordt ie nogmaals aan herrinnerd want mijn ouders moesten tegelijk met mij, dus die zeggen het ook wel aan hem...

Groetjes Marjolijn..
do, 03/10/2005 - 08:21 Permalink
vV

weekenden en feestdagen tellen gewoon mee bij de 24-uurs regeling voor afzeggen. Dit betekent dus wel dat patienten inderdaad initiatief nemen om de praktijk te bereiken. Dus kaartje/briefje opsturen/zelf door de bus doen, eventueel faxen, of mailen indien praktijk voorzien van fax/mail.

Ikzelf heb geen optie een bericht in te spreken, met een duidelijke reden. Op de universiteit was deze mogelijkheid er voor patienten wel, echter daar werden zo vaak zulke warrige berichten ingesproken waar je niet wijs uit kon worden dat de puinhoop er eigenlijk alleen maar groter van werd.

Wat ik wel grappig vind is dat wij enkele keren hebben meegemaakt dat mensen die niet gekomen waren beweerden een bericht op het antwoordapparaat ingesproken te hebben..... :roll:
do, 03/10/2005 - 08:41 Permalink