Tandarts met slechte naam?

Author:
moppertje
Posted:
ma, 03/26/2007 - 14:26
Hallo ,
op zoek naar een tandarts in Assen kwamen we uit bij .....
Daar kunnen we volgende week terecht voor de 2 kinderen ( 8 en 10 ).
Nu heb ik de site bekeken en ziet er allemaal keurig uit, daar niet van maar lees ik als ik even google dat die tandarts zelfs geen papieren zou hebben? :o
uiteraard zou ik in dat geval beslist niet aan het gebit van mijn kinderen laten komen door die tandartsen, maar tja... het is een "horen zeggen".

Weet iemand hier of ik ergens kan nakijken op het internet ofzo , hoe het ervoor staat met die tandartsen ?
Of misschien iemand hier op het forum ervaring met ze?

Hoor het graag :)
alvast bedankt
vV

via het BIG register kunt u nagaan of een zorgverlener een BIG registratie heeft. Dit is verplicht voor een zelfstandig werkend tandarts.

Overigens verzoek ik u de naam uit uw bericht te verwijderen, zie de forumregels.

Verder met naam alleen per PM.
ma, 03/26/2007 - 15:07 Permalink
moppertje

:oops: heb de naam verwijderd, excuses!

heb inmiddels register geraadpleegd en daar niet bekend,
heb voor de zekerheid een mailtje gestuurd , misschien dat de inschrijving nog moet plaatsvinden..toch krijg ik nu beetje naar gevoel over die tandarts..
we wachten maar even het big register af.

bedankt voor de reactie.
:D
ma, 03/26/2007 - 15:33 Permalink
femm

als je op internet vind dat hij geen papieren heeft en je controleert dat en het klopt..zou je je dan niet eerst flink achter de oren krabben?? Wat als hij nou zegt dat het onderweg is..geloof je hem dan?? Kijk ik weet niet over welke tandarts het gaat, Maar ik weet niet of je dit moet vertrouwen..

Mocht ik het mishebben en de tandartsen zeggen wat anders, dan vooral mijn bericht vergeten ;)
ma, 03/26/2007 - 16:44 Permalink
moppertje

:roll: tja heb er ook niet echt een prettig gevoel bij, maar ben nog altijd een mens die het voordeel van de twijfel neemt..
omdat iemand het gerucht plaatst dat hij geen papieren heeft, ga ik het eerst even nakijken. het is toch een grote praktijk en geen tandarts in een achterkamertje, dus zou het eerlijk gezegd heel vreemd vinden dat zo'n grote praktijk zonder de juiste papieren kan werken.
maar goed, zodra ik bericht heb van het big-register kan ik mijn conclusie trekken neem ik aan.
bedankt voor je reactie :D
ma, 03/26/2007 - 16:54 Permalink
femm

ow ik heb het verkeerd gelezen..ik meende dat je de tandarts een mailtje had gestuurd met die vraag..vandaar mijn opmerking
ma, 03/26/2007 - 17:05 Permalink
vV

Als je twijfelt zou je ook om de BIG registratienummers kunnen vragen aan de tandarts zelf, met de exacte naamspelling.
Wellicht werkt er in de praktijk een andere tandarts die wel BIG registratie heeft, dan wordt het alweer een ander verhaal.

Maar indien er helemaal geen tandarts werkt met BIG registratie deugt het niet, zeker gezien wat ze allemaal doen...(Cerec, lachgas...)
Overigens: Assen (groot werkrayon volgens mij..) en dan volgende week al plek voor meerdere nieuwe patienten??
ma, 03/26/2007 - 17:09 Permalink
mecánico para …

Ach nee man, Assen ligt 30 km van de stad Groningen, en wie wil er nu in Groningen wonen als je prachtig in Assen kan zitten!?

uuuuuuuuuuuuh, geen hond?
:smt005
ma, 03/26/2007 - 21:27 Permalink
Holmes

via het BIG register kunt u nagaan of een zorgverlener een BIG registratie heeft. Dit is verplicht voor een zelfstandig werkend tandarts.

Overigens verzoek ik u de naam uit uw bericht te verwijderen, zie de forumregels.

Verder met naam alleen per PM.


Ik snap dat niet bij ieder wissewasje een tandarts met naam en toenaam genoemd hoeft te worden.
Ik ben echter wel van mening dat "tandartsen" die onbevoegd hun werkzaamheden uitvoeren uitgebreid aan de schandpaal genageld mogen worden. Dit ook ter bescherming van de tandartsen die wel eerlijk hun diploma hebben gehaald.

Mocht het echt niet mogelijk zijn om het hier op het forum te zetten, ik ben toch wel benieuwd naar deze tandarts. Wie wil mij de naam via PM toesturen.
ma, 03/26/2007 - 22:49 Permalink
Spiegeltje

Ben er ook wel mee eens dat een zelfstandig werkende tandarts die geen BIG registratie heeft met naam en toenaam genoemd zou mogen worden. Dit om mensen te waarschuwen. UIt het verleden is gebleken dat zulke tandartsen jarenlang door kunnen werken zonder consequenties of actie van de overheid.

Punt is dan wel dat dit vast moet staan en dat is hier allesbehalve het geval.
ma, 03/26/2007 - 22:58 Permalink
Holmes

Ben er ook wel mee eens dat een zelfstandig werkende tandarts die geen BIG registratie heeft met naam en toenaam genoemd zou mogen worden. Dit om mensen te waarschuwen. UIt het verleden is gebleken dat zulke tandartsen jarenlang door kunnen werken zonder consequenties of actie van de overheid.

Punt is dan wel dat dit vast moet staan en dat is hier allesbehalve het geval.

Deze "tandarts" is blijkaar niet bekend in het BIG register:

heb inmiddels register geraadpleegd en daar niet bekend,


Een "tandarts" zonder BIG registratie, maar wel een tandartspraktijk. Lijkt mij de omgekeerde weg. Het lijkt mij dat je eerst een erkend diploma haalt, waarna je kunt worden opgenomen in het BIG register. Daarna ga je als tandarts aan de slag.
ma, 03/26/2007 - 23:20 Permalink
Spiegeltje

Als je een tandarts niet kunt vinden in het (interactieve) BIG register kan dat twee dingen betekenen:

1. de tandarts beschikt niet over een BIG registratie
2. je hebt niet de juiste gegevens over de tandarts ingevoerd.


Kortom, de methode is alleen bruikbaar om vast te stellen of iemand wél een BIG-registratie heeft (subtiel verschil maar heel essentieel :D ).

Je kunt bij een negatief resultaat wel contact opnemen met de helpdesk of een mailtje sturen om meer duidelijkheid te krijgen omtrent de BIG-registratie. Daar wacht moppertje nog op. Vandaar dat ik nog wat voorzichtig ben.
di, 03/27/2007 - 00:26 Permalink
Lauda

Ach nee man, Assen ligt 30 km van de stad Groningen, en wie wil er nu in Groningen wonen als je prachtig in Assen kan zitten!?

uuuuuuuuuuuuh, geen hond?
:smt005


hahaha :lol: :lol: Assen is een grote, saaie dorp. Niets te beleven. In het Noorden kun je beter in Groningen wonen. Groningen leeft nog :wink:

P.S. ik wacht nog steeds op wat reacties op de foto's van mijn "super" kunstgebit. Of moet ik het met een hamer kapot slaan? Ik doe het zo..
di, 03/27/2007 - 02:04 Permalink
vV

dat kunstgebit is een ander topic toch?? kom ik later even op terug.

Voor nu: Eerst zekerheid hebben over BIG registratie. ZIjn er in deze praktijk geen tandartsen met BIG registratie ( 1 met registratie is al genoeg om aan de wettelijke bepalingen te voldoen.)dan kan wat mij betreft inderdaad die anonimiteit opgeheven worden (maar daar gaat moderatie over, niet ik) , sterker nog mag deze praktijk direct bij de IGZ gemeld worden...
di, 03/27/2007 - 08:31 Permalink
hermina

Hallo,
Logisch om eerst de zekerheid af te wachten uiteraard, zowel voor jullie behandeling (bij een BIG geregistreerde tandarts) als voor hun reputatie (als ze wel een registratie hebben).
Ik heb toevallig wel bij je eerste posting de praktijknaam gelezen en uit interesse na andere postings ook eens hun site gelezen en BIG register uitgeprobeerd. Van anderen kan ik moeiteloos diverse BIG registraties te weten komen maar dan moet je idd wel voldoende info hebben. Hier zijn meer tandartsen (tot het tegendeel bewezen is) in de praktijk werkzaam, heb je van alle tandartsen wel de juiste gegevens, bv. huisadres?
De mail van het BIG register zal je hopelijk zekerheid geven over de waarheid.
di, 03/27/2007 - 22:22 Permalink
accra

Je kunt ook telefonisch contact opnemen met de BIG-registratie, Die kunnen exact nagaan of op het betreffende adres al dan niet (een) geregistreerde tandarts(en) werkzaam is/zijn, met naam en al.
za, 03/31/2007 - 13:28 Permalink
hermina

Dan toch nog even uit interesse opnieuw, je zult er wel ervaring mee hebben denk ik accra? Ik heb altijd begrepen dat het een register is dat inderdaad individueel registreert, of iemand inderdaad bevoegd is om zijn werk uit te voeren. Ik heb nooit mijn wijziging van werkplek hoeven doorgeven want dat registreren ze niet. Ze registreren toch ook niet of er in praktijken een geregistreerd iemand werkt, daar zijn toch andere instanties voor? Ik kan het natuurlijk mis hebben maar ben benieuwd.
za, 03/31/2007 - 19:51 Permalink
accra

Ik heb er inderdaad ervaring mee. Na onenigheid met mijn TA kwam ik er via de BIG -registratie achter dat hij niet bevoegd was. Het is alweer enige tijd geleden, maar als ik het me goed herinner, kreeg ik, telefonisch, te horen dat er op het betreffende praktijk-adres géén geregistreerde TA bekend was. Maar misschien vergis ik me, en houdt de BIG niet bij waar iemand werkzaam is.
zo, 04/01/2007 - 11:45 Permalink
vV

http://www.bigregister.nl/ned/index.html

Er wordt niet geregistreerd op werkplek. Sommigen hebben nu eenmaal meerdere werkplekken, en indien iemand alleen maar waarnemingen doet bv wisselt dat ook nog eens bijna per week misschien, is geen doen dat allemaal bij te houden. Overigens zijn de medewerkers van een praktijk bij navraag door een patient ook verplicht volgens mij hun registatienummer te geven. En ook al zijn ze het niet verplicht waarom zou men het niet doen?
zo, 04/01/2007 - 13:03 Permalink
hermina

Dat betekent dus voor vragenstelster dat ze van de mail van het BIG-register geen afdoende antwoord kan verwachten als ze niet voldoende gegevens heeft gegeven om op te zoeken. Lijkt me idd even registratienummers vragen of een andere praktijk zoeken.

@ moppertje: je kunt dan de registratie nummers alsnog ter controle opzoeken en kijken naar eventuele restricties wat betreft werk van betreffende personen.
zo, 04/01/2007 - 13:28 Permalink
moppertje

:D
Het heeft even geduurd maar tja...
ik had het BIG register gemaild en hun antwoord duurde even.
Van de tandarts via de mail tot nu toe geen antwoord.
Maar vanmiddag is dan het verlossende antwoord gekomen van het BIG register dat
alle drie de tandartsen die in deze praktijk werken , stuk voor stuk geregistreerd staan en geen beperkingen zijn opgelegd.
Waarom via het zoeksysteem het niet lukt weet ik ook niet, maar dat kan inderdaad aan het adres liggen.
Al met al, geen vreemde praktijken gelukkig.
Zodra we ervaring hebben opgedaan met ons bezoekje aldaar, zal ik zeker nog even posten.


Groetjes
ma, 04/02/2007 - 15:53 Permalink
hermina

Hoi,

Goed nieuws! Hebben ze dus toch een andere manier om het uit te vinden. Internet kan ook niet alles oplossen. Succes bij jullie nieuwe tandarts, fijn dat het nu duidelijk is.
Groet, Hermina.

P.S. Toont maar weer aan dat het goed is om heel voorzichtig te zijn met info op/van internet, altijd goed om geen namen te noemen. Jij had het op internet gelezen en het blijkt dus niet waar te zijn, goed dat je hebt uitgezocht.
ma, 04/02/2007 - 16:07 Permalink