tandarts gezocht

Author:
patericia
Posted:
vr, 02/08/2002 - 16:07
Het verbaast mij dat je zo veel moeite moet doen om een goede (angst) tandarts te vinden. Na een paar jaar behandelingen te hebben gehad bij Stichting Bijter te Rotterdam (waar ik binnenkwam met een zwart gebit en weer naar buiten kwam met een stralend wit gebit. Weliswaar met 5 kiezen minder een een aantal wortelkanaal-behandelingen later) werd mij verzocht om een nieuwe tandarts te gaan zoeken.(Hun wilden geen adressen geven waar ik me nog steeds over verbaas)Ik ben nu al een paar maanden intens op zoek naar een goede tandarts die begrip heeft voor mij situatie.
Helaas voor mij heb ik nog niemand gevonden die mij angst serieus neemt. Je krijgt al snel te horen "het doet geen pijn"en "je hoeft niet bang te zijn " Maar ik ben wel bang en ik vind dat het wel pijn doet. Als ik aan de telefoon vraag welk soort verdovingen men gebruikt is het antwoord vaak dat ze alleen een verdovings-spuitje geven als het gaatje erg groot is. Daarmee eindigen vaak mijn telefoon gesprekken en ben ik nog geen stap verder als toen ik begon met zoeken. Ik denk dat ik er wel achter ben hoe dit gaat eindigen: Na lang zoeken vind ik geen tandarts. Na een paar jaar is mijn gebit weer zo slecht dat ik weer op een of andere wachtlijst bij stichting Bijter beland, die mij er na 2 jaar weer uitgooien. En zo blijft de cirkel rondgaan netzolang totdat ik een goede aarige tandarts heb gevonden die mij wil begrijpen. Zolang ik die niet heb gevonden ben ik bang dat ik weer net zo eindig als toen ik ben begonnen. Ik heb toen de stap genomen om er wat aan te laten doen en het lijkt net of de stap om er verder mee te gaan mij wordt ontnomen.
Ik wil hiermee niet negatief doen tegen tandartsen maar ze mogen van mij wel een beetje meer begrip hebben voor angstige tot extreen angstige patienten.
de digitale tandarts

Dat het momenteel lastig is om een tandarts te vinden, is bekend. Ik wil hiermee niet zeggen dat je maar tevreden moet zijn als een tandarts uberhaupt plaats heeft in zijn/haar praktijk.

Je wilt duidelijk op een bepaalde manier behandeld worden en bent snel in de veronderstelling dat de tandarts met wie je contact zoekt, dat niet wil of kan bieden.

Toch is het bij heel veel (jonge) tandartsen gewoon om een patient standaard te verdoven. Tijdens waarneming merk ik dat veel patienten mij merkwaardig aankijken als ik verdoving voorstel...maar meneer u gaat toch alleen een gaatje doen! De omgekeerde wereld dus van wat jij meemaakt.

Het verdoven zodat de patient weinig pijn voelt en het van te voren vertellen wat je gaat doen, zijn belangrijke factoren die de angst bij patienten verminderen.

Natuurlijk zeg ik ook wel eens..het valt wel mee..let maar op je hoeft hier niet heel bang voor te zijn etc. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik geen rekening hou met de gevoelens en mogelijke angsten van de patient.

Misschien moet je toch spoedig proberen verder te komen dan alleen tandartsen op te bellen. Maak een afspraak voor een eerste bezoek, proef de sfeer, comminuceer en doe een eerste indruk op. Met thuis blijven zitten kom je inderdaad weer in de vicieuze circel terecht.

Kortom pak de moed op en ga na het weekend een afspraak maken!

Succes.





[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-02-08 20:25 ]
vr, 02/08/2002 - 20:19 Permalink
tubie

Ik ben al 6 jaar niet meer bij de tandarts geweest en ben nu niet meer gesaneerd ehh ja das erg dom.:sad:
Ik ben nu zover dat mijn gebit nu ook echt wel slecht wordt.
Heeft iemand een idee van hoe ik aan een tantarts kan komen die nog patienten aanneemt, liefst in de omgeving Rotterdam E.O. En voor die 2x per jaar dan maar verder weg.
Ik hoop dat er nog tantartsen zijn.........

[ Dit Bericht is bewerkt door: tubie op 2002-09-23 21:27 ]
ma, 09/23/2002 - 21:25 Permalink
de digitale tandarts

Het is erg moeilijk om tandartsen in de omgeving van Rotterdam te vinden die nog patienten aannemen :cry:

Probeer eens op postcode te zoeken in onze zoek-een-tandarts database en heb misschien er een wat langere reistijd voor over.

Succes.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-09-24 00:00 ]
ma, 09/23/2002 - 23:59 Permalink
jenka

Dit probleem heb ik ook op dit moment.
Ik ben radeloos, want mijn zoon heeft verschrikkelijk veel kiespijn en waar ik ook naartoe heb gebeld, ik kon nergens met hem terecht.
Morgen den ik maar dat ik gewoon naar ziekenhuis ga kijken wat ze voor hem kunnen doen.
Dit is te gek voor woorden.
Weet iemand misschien of er een tandarts in de regio Rotterdam Kralingen aanwezig is die nog patienten neemt. Graag hoor ik van iemand.
Groetjes, Jenka
di, 09/24/2002 - 00:54 Permalink
patericia

Ik heb sinds pas dus ook nog lekker "goed" nieuws gekregen van de Bijter. Omdat ik nu een volwassen leeftijd heb bereikt mag ik niet meer bij hun komen.
De cirkel kan dus niet meer rond want ik zal nooit meer bij de Bijter terecht kunnen :sad:
Gister toch maar een andere tandarts gebeld, na veeeeeel getob. Dat is de tandartd van m'n moeder en als m'n moeder gaat mag ik mee om even kennis te maken. Eigenlijk nemen (ook hun) geen patienten meer aan. Dus ik ben blij dat ze voor mij een uitzondering hebben gemaakt.
Nu alleen nog maar hopen dat het goed zal gaan daar.
Deze tandarts zit in precies hetzelde pand, op precies dezelfde plek als waar m'n tandarts zat waar ik zo bang door ben geworden. Het zal dus al een hele stap worden om er naar binnen te gaan :sad:
do, 09/26/2002 - 07:08 Permalink