tandarts gegevens

Author:
angthaas1
Posted:
wo, 11/10/2010 - 12:09
hallo iedereen. Zoals mijn forumnaam al voorspeld. Ik ben een angsthaas en al 10 jaar niet naar de tandarts geweest.
Vandaag was ik het zat om iedere keer maar de tandartsbezoek uit te stellen en ik wilde een nieuwe start maken.

Je raad het al, ze willen me niet meer helpen. Ze nemen geen patienten meer aan, en omdat ik al 10jaar niet meer ben geweest, ben ik dus een nieuwe patient.

Echter voor een nieuwe tandarts heb ik mijngegevens nodig maar ze hebben geen gegevens over mij.
Nu is mijn vraag, hoe lang moet een tandarts mijn gegevens bewaren?

alvast bedankt!!
Spiegeltje

Volgens mij is dat nog steeds 15 jaar na de laatste behandeling. Dus ze hadden het nog moeten hebben. Het is overigens niet per se nodig dat de tandarts de oude gegevens heeft, in ieder geval geen voorwaarde om in te schrijven.
wo, 11/10/2010 - 13:10 Permalink
Spiegeltje

Je raad het al, ze willen me niet meer helpen. Ze nemen geen patienten meer aan, en omdat ik al 10jaar niet meer ben geweest, ben ik dus een nieuwe patient.

Klopt ook niet, tenzij de tandarts na een waarschuwing de behandelrelatie heeft opgezegd. Uit uw reactie blijkt echter niet dat dit is gebeurd. Als niet op de juiste manier is opgezegd bent u formeel nog gewoon ingeschreven als patient, ook al zegt de tandarts van niet.

Het niet regelmatig komen voor controle kan overigens wel een gegronde reden zijn om de behandelrelatie eenzijdig op te zeggen maar dan had de tandarts eerst u de kans moeten geven uw leven te beteren. Dus hij kan er nu niet meer mee aankomen als u beterschap belooft.
wo, 11/10/2010 - 13:49 Permalink
vV

klopt allemaal. Overigens vind ik gegevens van 10 jaar oud waar in de afgelopen 10 jaar ook niets veranderd is omdat u niet geweest bent absoluut niet meer relevant. Daarnaast merk ik dat op grote schaal tandartsen niet eens interesse hebben in oude gegevevs. Het gebeurt slechts zelden dat na een verhuizing gegevens worden opgevraagd... waarom men het niet hoeft is mij niet bekend, maar dat is een andere discussie.

Overigens vraag ik mij af of u nog wel terug wilt naar een praktijk die er zo mee omgaat...
wo, 11/10/2010 - 14:51 Permalink
angthaas1

Hallo,

bedankt voor al jullie reacties. Ik ga me dus iedergeval geen zorgen maken dat er dus geen dossier ligt.
Ik heb inderdaad nooit een reactie van mijn tandarts mogen ontvangen, waarschijnlijk omdat het een pijnhoop is qua administratie (ik kreeg vaak rekeningen binnen van mijn vader, die weer omgezet moesten worden).

Maar ik ben inmiddels ook verhuisd dus ik vind het stiekem helemaal niet zo vervelend om naar een andere tandarts te gaan. Ben ik af van een tandarts die mijn tong kapot geboord heeft en hij is af van een angsthaas. lijkt me voor beide een juiste oplossing.
wo, 11/10/2010 - 15:03 Permalink