tandarts faillier

Author:
seaslily
Posted:
ma, 12/03/2007 - 14:08
Ik kom er vandaag achter dat mijn tandarts (waarschijnlijk al een aantal maanden) failliet is. Dit zonder kennisgeving. Ze zijn niet meer te bereiken, maar hoe kom ik nu bijvoorbeeld aan mijn dossier dat de tandarts bijhoudt?? Is dat ergens opgeslagen? Of kan ik ergens er achter komen welke tandarts de patienten heeft overgenomen?
Het is sowieso belachelijk dat het niet wordt gemeld aan de patienten.
vV

Het is sowieso belachelijk dat het niet wordt gemeld aan de patienten.


hoe dan???? Ook dat kost geld, en in een faillisement zal een curator in ieder geval proberen geen extra kosten/uitgaven aan te halen.
En een mailing aan 2000 patienten (waarschijnlijk meer??)kost aan porto en drukwerk al in de 4 cijfers, en wie moet het werk gaan doen???

Zij mogen wel de moeite doen door het instandhouden van een telefoonlijn en antwoordapparaat de mensen aan te geven waar ze terecht kunnen. En anders dus de locale spoeddienst bellen. U bent nu immers patient zonder eigen tandarts...

succes!

Overigens zal inderdaad via de curator de gegevens opgevraagd moeten worden, hij kan dit doorgeven aan de tandarts. Nu hoop ik dat het geen commercieel centrum met tandarts in loondienst betrof, want dan is die tandarts wellicht al terug naar land van herkomst als het een allochtoon betrof. Is dat niet het geval moet ie te achterhalen zijn.
ma, 12/03/2007 - 17:07 Permalink
Jhoke

Een berichtje op het raam van de praktijk - waar nu de mededeling hangt 'de tandarts is ziek. We zoeken vervanging' - zou al helpen. Daar bericht van het faillisement en wie de curator is. En dat bij voorkeur een half jaar laten hangen, of er op een andere manier de patiënten van in kennis stellen. Ik kwam na wat zoeken op de site Curatoren.net - http://www.curatoren.nl/fo/index.php - en vond daar dat mijn tandarts inderdaad failliet is. Dat vreesde ik al na wekenlang vergeefs bellen, en een bandje op het antwoordapparaat dat alleen meldde dat er momenteel niemand aanwezig is, en "probeert u het op een later tijdstip nog eens".
Of ik via de curator mijn gegevens kan achterhalen, weet ik nog niet. Ik zal ook op zoek moeten naar een nieuwe tandarts.
do, 02/21/2008 - 00:25 Permalink
Essie

Beste seaslily, mag ik vragen of dit om een tandarts in Haarlem gaat? Ik kan hem nl. met geen mogelijkheid bereiken, het telefoonnummer en de inlogpagina op internet zijn buiten werking. Ben benieuwd of dit dezelfde tandarts is want ook ik zou graag meer willen weten.

Liefs Essie

reactie met naam en toenaam via pb
ma, 02/25/2008 - 12:22 Permalink