tandarts en tijds druk.

Author:
Stefan
Posted:
do, 03/14/2002 - 15:20
Hoeveel tijd neemt de tandarts voor een controlle bezoek. 10 minuten?
En voor een behandeling van een gaatje B.V. Bij de ene op de andere tandarts verschilt bij de tweede bezoek nog al van twee weken tot zes weken hangt van de praktijk drukte af. Maar wat is normaal?
Hoeveel tijd neemt het vullen van een gaatje in beslag?
Hoeveel patienten kan een tandarts in totaal hebben? 2000. 4000. hoeveel?
Stefan

Nog aanvullend op mijn vraag van hier boven.
Mag een mondhygenist ook controlles verrichten. Dit ontlast de werkdruk van de tandarts toch.
Komt eigelijk goed uit wand het Z-F vergoed 1 keer per jaar een contolle bij de tandarts. Dus de eerste of de tweede controlle kan uit gevoert worden door de mondhygennist. Hoeveel kost eigelijk een bezoek aan de mondhygennist???

Met een vriendelijke groet.
zo, 03/17/2002 - 23:46 Permalink
de digitale tandarts

Dit kan per tandarts verschillen.

10-15 minuten voor een controle is normaal, maar afhankelijk van de praktijkvoering en de gebitsgezondheid van de patient, kan dit varieren

Hetzelfde geldt voor een gaatje. Afhankelijk van de grootte en de moeilijkheidsgraad en de tandarts varieeert dit ook. Grofweg van 10 minuten tot een uur. Wachtijden van twee tot zes weken zijn normaal.

Gemiddeld heeft een tandarts +/- 2500 patienten, maar dit kunnen er natuurlijk meer en ook minder zijn. Sommige management systemen voor praktijkvoering, waarbij een deel van de taken door de assistent gedaan worden, maken het mogelijk dat een tandarts meer patienten in minder tijd kunnen behandelen.

Er zijn geen vastomlijnde regels of een persoon een bepaalde behandeling mag uitvoeren. Een belangrijke regel is :[i]onbekwaam is onbevoegd!
Ik kan me best voorstellen dat eenmaal per jaar en controle bij de tandarts en eenmaal per jaar bij de mondhygienist voor een bepaalde patientengroep voldoende kan zijn.
Overigens werkt de mondhygienist dan in dienst van de tandarts en zal de tandarts over het algemeen de controle declareren (16,90). Het norm uurtarief van de vrijgevestigde mondhygienist was vorig jaar 180 gulden per uur.

Probeer een aanvullende verzekering af te sluiten voor de tandarts die minstens de tweede controle en tandsteenverwijdering vergoed.

Met vriendelijke groet.
ma, 03/18/2002 - 09:32 Permalink
Stefan

Bedankt voor de reactie. Tandarts.

Ik ben verplicht verzekerd. bij Unive.
En heb een aanvullende verzekering.

de vergoeding houd in dat ik 75% van de tandartskosten vergoed krijg tot een maxium tot 250 euro. Alleen 1 controlle krijg ik geheel vergoed.
Ik zal nog onderzoeken hoe het precies zit bij de verzekering.

Met een vriendelijke groet.
ma, 03/18/2002 - 11:53 Permalink
sterretje

hoi

nou ik werk in een praktijk die toch veel drukker is dan normaal ik geloof dat we zo 7500 actieve patienten hebben.voor 1 controle houden we 5 min.vrij en als de patient 1 gaatje heeft word het eigenlijk sowieso gelijk gedaan.wachttijd?? ong 1 week
wat een drukte he? dat komt omdat we lange dagen maken en zo meer mensen kunnen helpen.soms doen we een kroonprep.ook gelijk en is de patient met 20 min. wel weer buiten.
maar inderdaad dit scheelt natuurlijk per tandarts.als een tandarts net is afgestudeerd dan is die nog niet zo behendig als 1 die al 30 jaar het vak beoefend.
dus mensen heb geduld met uw tandarts!

xxx
za, 07/13/2002 - 14:17 Permalink