Spoed vinden van een tandarts niet mogelijk?!

Author:
DanMarc
Posted:
do, 12/07/2006 - 11:37
Hoe is het toch mogelijk in zogenaamd goed land, als Nederland. Dat wanneer je met spoed een tandarts nodig hebt men enkel en alleen volle agenda's heeft.

Case:

Van mijn kies breekt een stuk af met de Sinterklaas. Vervelend maar gelukkig ga ik niet door de grond van de pijn. Toch wil ik mijn lies zo snel mogelijk gevuld zien.

Een telefoontje met mijn eigen tandarts. De agenda is vol en gaat volgende week donderdag ook nog eens op vakantie. Een oplossing bieden ze niet. Het is mijn probleem.

Dan de spoeddienst maar eens bellen. Helaas wederom geen mogelijkheid om per direct langs te komen. Enkel een mogelijkheid om rond 15:30 te bellen zodat er voor me gezocht kan worden naar een tandarts.

Dan maar zelf gaan rond bellen. Keer op keer, inmiddels 23 tandartsen verder, levert mijn actie wederom niets op.

Het enige wat ik heb kunnen regelen is een mogelijkheid om morgenmiddag tussen 12:30 en 13:30 bij 1 langs te komen.

Natuurlijk direct afrekenen. Dus vraag ik of ik er kan pinnen. Maar die mogelijkheid hebben ze niet. Dus cash, geen probleem, een idee hoeveel ik mee moet nemen? Nou, 160 euro!

Dus met spoed is niets te regelen geen enkele tandarts heeft ook maar ergens in hun overvolle agenda's een plek om iemand tussendoor te helpen. Spoeddiensten zijn geen spoeddiensten, die laten je immers met gemak dagen wachten.

Als je er dan al 1 gevonden hebt dan is het makkelijk maar direct de hoofdprijs te vragen. 160 euro zonder blikken of blozen.

Ik heb geen andere keus. Dus zal ik die 160 euro meenemen. Maar normaal kan ik deze gang van zaken niet vinden. nee ik begin mijn buik vol te krijgen van deze manier van doen.

Zijn er mensen die een soortgelijke ervaring hebben?
En wat heb je eraan gedaan
mecánico para …

Beste Marc, als je geen last hebt, is het toch ook geen spoed?
Maar wel vreemd dat je eigen tandarts niet effe een minuutje of 10 voor je heeft.
Over die 160 euro, stel dat dat nou alles erop en boter en suiker is, dan haal ik het nog niet met een stukje vulling...........maar met 160 euro weet je wel dat iemand genoeg bij zich heeft.
Achteraf gemiemel over geen geld bij je hebben is bij de bakker broodje terug in het rek, bij de tandarts sta je als uitvoerend handwerker machteloos.
Dus, wie weet valt dat bedrag wel 2-3x lager uit, is het allemaal niet zulke hete soep en komputallemaalgoet niet tan?
do, 12/07/2006 - 15:35 Permalink
Lieneke

Tja het is december...ik weet niet wat het is maar heel Nederland lijkt wel tandpijn te hebben. De gebruikelijke spoedtijd is binnen no time overvol opgevuld. Ik zit nu al lekker thuis maar toen ik weg ging zaten er nog 4 mensen met een pijnklacht.
Mensen met pijn gaan voor. Niet echt pijn? Dan komt u maar een paar daagjes later. Mensen die op controle komen en een gaatje hebben, kunnen pas over 3 maanden terecht. Er is hier een behoorlijk te kort aan tandartsen. Hoe wilt u anders dat we het doen?
do, 12/07/2006 - 17:22 Permalink
vV

mmm..blijbaar gat in de markt...

Blijft dat wanneer iemand een eigen tandarts heeft de eigen tandarts ten alle tijden verplicht is problemen bij eigen patienten op een redelijke termijn op te lossen. Dat men in de praktijk blijkbaar zo stom is geen of te weinig tijd voor spoed in te ruimen is niet het probleem van de patient, is gewoon domme planning...
zo, 12/10/2006 - 14:24 Permalink
mecánico para …

ach na 1 posting van DM horen we nevah nooit meer wat, dus het zal wel n=1 zijn en misschien heeft ie wel een kans gehad bij zijn eigen tandarts maar sprak 'm de tijd niet aan.......komt ook voor
zo, 12/10/2006 - 14:51 Permalink
vV

ja dat laatste komt ook voor. Helaas begrijpt niet iedereen altijd dat wij op een dag met meer mensen rekening te houden hebben.....

En als de eigen agenda zo belangrijk is valt de last meestal ook wel mee...
zo, 12/10/2006 - 15:19 Permalink
vV

ja hoort er ook bij... typisch geval voor C90 dus.

Komt bij ons in deze weken irritant vaak voor: eerst per-se nog in december afspraak willen hebben, dan 1 of 2 dagen van te voren afbellen, en liefst toch nog in december nieuwe afspraak. Jammer dan maar de plek die ik heb is gereserveerd voor dringende zaken zoals pijnklachten en dingen die gewoon snel behandeld moeten worden.

Dus afspraak voor het volgend jaar! (of niet verzetten.. toch wel grappig dat veel mensen ineens toch wel kunnen..)
ma, 12/11/2006 - 12:20 Permalink
mecánico para …

Ik heb ze gewoon opgevoed.......en maak me niet meer druk over een afbeller. kan veel beter hier of daar effe een blaadje lezen en denken....mwoh.
:roll:

....en ik werk lekker ruim gepland dus heb lekker tijd van een praatje als ik wil. Trouwens, waarom iedereen nog voor de kerst klaar wil zijn is me ook een raadsel. Alsof er dan iets wonderlijks gebeuren zal als die behandeling niet is uitgevoerd.
ma, 12/11/2006 - 12:51 Permalink
Moon

Trouwens, waarom iedereen nog voor de kerst klaar wil zijn is me ook een raadsel. Alsof er dan iets wonderlijks gebeuren zal als die behandeling niet is uitgevoerd.


nee, maar het is zo lastig eten met kiespijn!!!!
ma, 12/11/2006 - 16:13 Permalink
mecánico para …

Nee Moon, klachten snap ik wel. Maar dat die controle nog moet voor de kerst, dat dat kleien gaatje nog moet voor het nieuwe jaar. Dabedoellik
ma, 12/11/2006 - 21:41 Permalink
Moon

dat is om de werkdruk te verhogen :smt002 Tandartsje plagen.. wij het druk hebben, jullie het ook druk hebben. Mensen die overstappen van verzekering? Bang dat ze er tijdens de feestdagen last van krijgen? (ik snap je wel!)
ma, 12/11/2006 - 21:44 Permalink
mecánico para …

mijn werkdruk is als een soort zwartgat. dat is er wel, maar ook weer niet.
Je gelooft het misschien niet maar ik ben zo reterelaxed*. tis dat er een rugleuning aan de stoel zit anders lag ik al gestrekt.

* voor de tere zieltjes: bererelaxed, ontiegelijk ontspannen, zeer ontspannen, heel rustig, ongedwongen, rsutig, kalm........zeg maar
ma, 12/11/2006 - 21:56 Permalink
Asphyx

De tandarts waar ik huur neemt de laatse week voor de kerst vakantie speciaal bijna alle middagen vrij om op te vullen met spoed en al die mensen die om een of andere reden voor de kerst geholpen willen worden. Zit zo vol....

Ik weet dat sommige mensen ivm vergoeding van de verzekering bepaalde behandelingen graag nog voor het eind van het jaar willen, maar voor de meesten is dit niet het geval. Mensen zullen wel bang zijn dat er wat mis gaat bij de kerst, maar het werkt niet echt handig zo.

Wordt ook regelmayig gebeld door mensen voor een nieuwe afspraak (neiet perse met kerst) en die zijn dan helemaal verontwaardigd dat ze niet gelijk de volgende dag kunnen komen.... Moet je daar nou mee? Daar ben ik als MH echt niet op berekend.

Nog een mooie afbel reden: een mw. had geen vervoer en kon dus niet komen. Ze woont 2 straten verder en geen medische bijzonderheden en kan gewoon lopen....
vr, 12/22/2006 - 12:06 Permalink
alscho28


Nog een mooie afbel reden: een mw. had geen vervoer en kon dus niet komen. Ze woont 2 straten verder en geen medische bijzonderheden en kan gewoon lopen....


hahaha
twee straten verderop kan toch al snel om km's gaan. maar ik neem aan dat het binnen en goeie loopafstand gaat...

fijne kerstdagen allemaal overigens
vr, 12/22/2006 - 12:16 Permalink
Irene2011

Nou ik heb dat probleem nu. Breekt net een stuk van mijn kies af. Eigen tandarts op vakantie. Vervangende tandarts alleen in erge noodgevallen. Na wederom nog een keer bellen weer geen noodgeval. Dus maar weer wachten tot morgen.
wo, 12/27/2006 - 20:00 Permalink
mecánico para …

een stuk van je kies is toch geen spoed?
bloedgutsende wonden, uitgevallen tanden, schedelsplijtende pijn, dat is spoed
wo, 12/27/2006 - 21:00 Permalink