soort second opinion tandarts is dat mogelijk?

Author:
Nezoor
Posted:
wo, 01/11/2012 - 15:58
Na mijn trouwen 15 jaar geleden ben ik overgegaan naar de tandarts van mijn man, dat leek ons makkelijker ivm met de (komende) kinderen. Ik heb nooit problemen gehad om naar een tandarts te gaan en vond elke tandarts best. Mijn man heeft deze tandarts al van kinds af aan en dat betekent dat die man nu wel op leeftijd is. Moet op zich niks uit maken. De praktijk is niet up to date vwb de dingen er om heen, ze werken het liefst nog met geschreven dossiers. Moet ook op zich niks uitmaken. Helaas is het zo dat na mijn zwangerschappen mijn gebit wel zwakker is geworden (heb heel veel overgegeven). Ik heb last van terug trekkend tandvlees en af en toe last van een gaatje. Ook bij deze beroepsgroep ga ik ervan uit dat degene weet wat hij doet, want ik weet het namelijk niet. Alleen vorig jaar bij het vullen van een gaatje ging er naar mij idee iets niet helemaal goed. Nadat ik na het uitboren mijn mond spoelde kwam er een redelijk groot stukje tand(splinter) mee in de vorm van een halve maan. Het gaatje is gevuld, geen probleem. Later thuis voelde ik aan de andere kant van die kies een "gat". Twee kiezen zitten tegen elkaar en in het midden van die "samenkomst" is er een stukje weg. Bij een volgende controle heb ik het mijn tandarts wel gezegd dat sinds het vullen van dat gaatje er een stukje kies weg is. Ik wil die man niet aanvallen, ben ook niet goed in de confrontatie, zeker niet waar ik me een leek voel en onzeker daardoor. Hij heeft dat stukje weer proberen op te vullen, want er bleef steeds voedsel tussen zitten. Het stukje opvulling is er nu ook weer uit.
Waar ik dus mee zit is niet zijn kennis, maar door zijn leeftijd (en een aantal zware ziektebeelden) wel het lichamelijk functioneren in toch klein "priel"werk, waar ik niet meer zoveel vertrouwen in heb/zorgen over maak. Ik zou dus eigenlijk graag eens naar een andere tandarts om te laten kijken of mijn gebit goed behandeld is. Is dit mogelijk??
Zo weet ik dan ook of hij nog steeds "handvast" is. Is dat het geval, dan is er niks aan de hand. Is het niet zo dan moet ik een andere tandarts zoeken.
Ik moet namelijk ook nog behandeld worden aan een tand, waar het tandvlees is weggetrokken, daar heeft hij ooit aan de voorkant een vulling op gemaakt, maar deze vulling zit te laag en telkens als ik nu bijt, drukt de onderkant tegen mijn zenuw. Dus wil hij deze opnieuw vullen, zodat ik geen pijn meer hebt aan de rechter onderkant. Maar ik ben nu bang, dat gaat zeker pijn doen, zeker als hij niet "handvast" is. Heb de afspraak om dit te doen al afgezegd, op mijn eigen verantwoording in de hoop dat het niet erger wordt. Wie heeft er adviezen??