slechte tandarts

Author:
kaatje74
Posted:
wo, 12/01/2004 - 13:46
Hallo allemaal,

Ik heb meningen van anderen nodig :)
Ik heb mijn hele leven lang dezelfde tandarts gehad maar werd steeds minder tevreden over hem, vullingen die er binnen een half jaar alweer uitlagen, en dan hou ik nog lang aan, veel zenuwbehandelingen en vaak resulteerden die behandelingen dan alsnog in wortelpuntbehandelingen bij de kaakchirurg :-? . Nu ben ik een half jaar geleden overgestapt naar een andere tandarts . Een net briefje gestuurd naar mijn oude tandarts met daarin ook de vraag of hij mijn gegevens door zou willen sturen naar mijn nieuwe tandarts maar tot op heden heeft die dus nog niets ontvangen. Nu ben ik dus weer bij de kaakchirurg geweest voor een wortelpuntbehandeling en daar hebben ze een grote overzzichtsfoto gemaakt van mijn gebit en die man zag alleen maar narigheid....rommelige vullingen, nog een paar wortelpuntbehandelingen in het verschiet, een zenuwbehandeling die nog moet komen. Die man zei dat ik maar heel blij moest zijn dat ik overgestapt was naar een andere tandarts en hij zei ook letterlijk dat de wortelpuntbehandelingen een resultaat zijn van de kwaliteit van de zenuwbehandelingen in het verleden. Ik vroeg hem of ik hieruit op kon maken dat mijn vorige tandarts mijn gebit dus eigenlijk heeft verprutst. Toen zei hij dat hij dat niet kon bewijzen maar daar kwam het eigenlijk wel op neer.
Wat moet ik hier nu mee. Ik voel me eigenlijk flink bij de benen genomen en heb bakken vol geld naar die tandarts gebracht wat dus eigenlijk helemaal niet nodig geweest was.
Weten jullie raad?

Groetjes Kaatje
vV

ik heb erg het gevoel dat de kaakchirurg zichzelf tegenspreekt, of niet bereid is zijn eerst gedane uitspraken over de wortelkanaalbehandelingen schriftelijk te bevestigen.

Je zou kunnen overwegen een second opinion te doen (in een andere plaats dan waar de vorige tandarts praktijk houdt) voor een statusopname en waardeoordeel over de kwaliteit van het werk. afhankelijk daarvan zou een volgende stap kunnen zijn een formele klacht neerleggen.

Je moet je wel realiseren dat dit een lange weg is, met toch wel stress.
zo, 01/09/2005 - 10:13 Permalink