Slechte ervaringen tandarts en nu te bang!

Author:
Anna_26
Posted:
do, 01/28/2010 - 14:58
Ik zit met een tandartsprobleem.

Sinds 3 jaar heb ik een nieuwe tandartspraktijk, vanwege een verhuizing.
Sinds ik bij deze praktijk zit, heeft het mij niets dan alleen kosten en pijn bezorgd.
In die 3 jaar heb ik 4 verschillende tandartsen gehad binnen deze praktijk. Het is een praktijk met verschillende tandartsen onder 1 dak.

De eerste sprak geen Nederlands, moest daarom Engels spreken. Hij heeft vervolgens 1 kies gevuld, waar ik overigens geen last van had. Hij is hiermee letterlijk meer als een half uur bezig geweest, steeds maar opnieuw vullen en corrigeren. Ik dacht goed, hij zal wel nieuw zijn in het vak. Ik deed niet zo moeilijk.

Half jaar later weer, was er plots een andere tandarts. Deze ontdekte een gaatje in de gevulde kies van een half jaar eerder. Ik vertelde hem dat, dat onmogelijk was want deze was al gevuld. Hij beweerde van niet, en zei dat er gaatje zat dat gevuld moest worden.
Heel naïef dacht ik de eerste zal het wel niet helemaal correct hebben gedaan, hij was tenslotte ook erg lang bezig. Kies gevuld, vervolgens ook een verstandskies gevuld die ook veel pijn gaf.

Na het vullen bleef ik pijn houden in de gevulde verstandskies. Ik denk dat gaat wel over. Maar het begon erger te worden.
Een afspraak gemaakt, was er weer een andere tandarts.
Ze keek naar de kies en vroeg mij waarom een verstandskies gevuld was en niet getrokken. Ze was daarom pissig dat ze nu het werk van een ex-collega opnieuw moest doen. Hij moest gelijk getrokken worden en dat wou ze ter plekke doen, ik gaf aan dat die andere operatief verwijderd waren omdat de wortel erg diep lag. Ze deed net alsof ik uit mij nek kletste en verdoofde me. Ze begon te trekken en ik te janken van de pijn dat ik het nog voelde. Ze negeerde me gewoon totdat ik begon te schreeuwen. Ze deed net alsof ik mij aanstelde en gaf mij nog maar 2 verdovingen. Begon weer als een gek te trekken, echt heel hard en de kies brak af. Haar gezicht was echt in paniek ineens. Moest gelijk door naar de kaakchirurg en ja hoor kies zat erg diep, plus er liep nog eens een (normale) zenuw net aan het puntje van de wortel. En ik was daarbij ongeveer 2 uurtjes half verlamd in mijn gezicht door de verdovingen.

Na een maandje was ik weer terug want de 2x gevulde kies, begon ook zijn tol te eisen. Kon niet eten erop, niet slapen. Deed vreselijk pijn. Weer terug naar de tandarts, nog wel dezelfde, bleek dat de zenuw was afgestorven en ze vroeg zich af hoe het kwam dat die ex-collega zulke fouten kon maken. WKB gehad, noodvulling en over een maand kon ik weer terug.
Afspraak werd afgezegd ivm omstandigheden kon pas weer een afspraak maken als zij terug was.

Ik ben hierdoor zo bang geworden voor de tandarts dat ik niet eens meer terug durfde en alleen helemaal niet voor die WKB af te maken.

Met veel angst en een half jaar later toch terug gegaan, ja ik weet het veel te laat.
Maar goed weer een nieuwe tandarts en ik hoopte dat deze echt goed zou zijn. Hij ontdekte, maar liefst 5 gaatjes. :o
Ik dacht heee?? Ik ga om het half jaar ben in 2 jaar tijd wel meer als 4 x geweest en nu na dat ene half jaartje zoveel gaatjes. Ik dacht dat klopt niet. Ik moest 4 afspraken maken voor iedere gaatjes vullen. De eerste keer, een nieuwe noodvulling, en een gaatje gevuld waar ik geen last van had. Bleek ook achteraf dat hij de verkeerde kies had gevuld. Hij deed er ook nog eens een glansmiddel overheen ofzoiets, zo omschreef hij het. Hij zei dat het een beetje gevoelig kon aanvoelen voor een paar dagen maar het zou daarna weer over zijn.
Raad eens, de gevoeligheid is niet over gegaan. Ik kan niets meer eten op die kant, zo gevoelig dat zelfs tandenpoetsen pijnlijk is. Koud en warm al helemaal niet verdragen.
Ik dacht ik geef het aan de volgende keer als hij de WKB afmaakt. Voor die afspraak was er ruim 45 min uitgetrokken en ik moet altijd wel minimaal een kwartier wachten voordat ik aan de beurt ben en soms wel 1 uur. Zat ik weer te wachten kwam hij na 10 minuten, lachend met z'n collega de ruimte binnen, ziet hij mij zitten zegt hij dat hij dacht dat ik niet meer kwam??
Hallo ik zat er 5 min voor mijn tijd en hij heeft mij niet geroepen. Mocht wel gaan zitten, had nog 35 minuten ongeveer om een WKB af te maken en een gaatje te vullen. Hij zei gewoon zo er is te weinig tijd om de WKB te doen, ik vul alleen een gaatje. Ik heb helemaal vrij genomen voor die WKB en er was nog genoeg tijd, vult hij een gaatje binnen 5 min, mag ik weer gaan. Ik had liever die WKB gehad dan dat gaatje vullen waar ik geen last van had.

Ik was echt pissig en ik overwoog om niet meer terug te gaan. Ik had het gehad met hun allemaal. En nu zit ik hier eigenlijk nog met een noodvulling in mijn kies en we zijn een half jaar verder en ik moet nu echt wel, want de kies van de WKB is gaan ontstoken, de wortel denk ik want mijn wang is helemaal opgezwollen en ik voel een bobbel onder aan de kies.
En ik durf gewoon echt niet terug en daarbij komt ook nog eens dat ik zwanger ben en las dat je geen verdovingen mocht als je zwanger was.

Mijn vraag uiteindelijk is natuurlijk, kan ik zomaar naar een andere tandarts gaan, ookal heb ik nu een noodvulling die er niet meer is en een andere kies die extreem gevoelig is? Ik kan amper eten, de ene kant doet pijn en de andere kant te gevoelig. Door al die misstappen van hun ben ik mijn vertrouwen in tandartsen helemaal kwijt.

Een andere vraag is, mag ik wel verdoofd worden ook al ben ik 5 maanden zwanger? En is verdoving wel mogelijk als de naald in het ontstoken gebied moet worden gestoken?

Ik wil de stap zetten maar ik durf gewoon niet.

Thanx voor het reageren alvast!