''Second opinion'' vragen bij andere tandarts

Author:
mesmeriser1
Posted:
wo, 03/10/2010 - 15:31
Hoi,

Is het mogeliijk om gewoon bij een tandarts langs te gaan en een ''second opinion'' als het ware te laten doen?
ik bedoel foto's maken en hun mening over mijn gebit en wat er het beste aan gedaan kan worden.
Ben al heel lange tijd eigenlijk niet meer tevreden over mijn tandarts het lijkt alsof ik overal zelf achteraan moet er word totaal niet meegedacht en niks proactiefs vanuit hun kant.
Ik heb het idee dat het ze allemaal niet zoveel kan schelen en mij dus wel.

ik heb een aantal gaatjes laten vullen en een wortelkanaal laten doen waar een kroon op moet omdat ik 6 jaar niet naar de tandarts was geweest ( de laatste keer konden ze een kies niet verdoven en heb ik de helft van het boren gewoon gevoelt, daarna was ik bang om naar de tandarts te gaan) de wortelkanaal behandeling was een hel en dat het process veel pijn deed deed hem niet zoveel.
ik voel nog steeds gaatjes, ik heb last van tanderosie -- er zit iig een vrij dik doorzichtig laagje op de onderste stukken van mijn tanden en aan de zijkanten (volgens het google werk weggesleten glazuur, mijn tanden voelen heel mat aan totaal niet glad, ik zie wat lijkt op beginnende riggels en oneffenheden op het oppervlak iig mijn voortanden, ze worden met de dag gevoeliger ze zijn heel gevoelig als ik bv lucht naar binnen zuig tussen mijn tanden, mijn tandvlees ziet er slecht uit en heb over het algemeen de indruk dat het niet echt goed gaat met mijn gebit en dat mijn tandarts het allemaal niet zo interesseert.
Ik ben overigens pas 25 jaar.

vandaar mijn vraag, ik wil eigenlijk is bij een andere tandarts binnenstappen fotos maken en zijn mening vragen is zoiets mogelijk?
En hoe pak je zoiets aan loop je gewoon binnen?

alvast bedankt,
Mes
Spiegeltje

Je kunt voor een second opinion natuurlijk wel een afspraak maken. tandartsen hebben het veel te druk om zomaar even bij binnen te lopen :D. Bij voorkeur niet bij een tandarts die samenwerkt met de eigen tandarts, dat staat een onafhankelijk oordeel wat in de weg (is tandarts niet kwalijk te nemen),.dus ergens zoeken buiten de regio.
wo, 03/10/2010 - 20:11 Permalink
mesmeriser1

bedankt voor de snelle reacties,

een niet samenwerkende tandarts Wat houd dat precies in? het is me niet helemaal duidelijk moet ik een tandarts buiten mijn stad zoeken hiervoor?
En ik kan daar gewoon over bellen? En waarom zou dit een onafhankelijk onderzoek in de weg staan hij hoeft alleen maar te vertellen wat zijn mening is over mijn gebits toestand en wat hij vind dat er gedaan moet worden etc, niet mijn tandarts zwart maken.

bedankt,
wo, 03/10/2010 - 22:11 Permalink
Spiegeltje

Strikt genomen kunt u iedere tandarts hiervoor vragen, zeker in een grote stad. In een dorp kennen tandartsen elkaar goed en werken samen bij de waarneming buiten normale werktijden. Sommigen van hen willen die samenwerking niet onder druk zetten door open kritiek te uiten op het werk van deze collega's als dat nodig mocht zijn. Niets menselijk is tandartsen vreemd.
wo, 03/10/2010 - 22:26 Permalink