saneren en zo

Author:
timmy
Posted:
di, 09/16/2003 - 17:23
In vijf jaren ben ik niet meer bij de tandarts geweest. Dit komt enerzijds door een te druk sociaal leven anderzijds door een redelijke angst voor de tandarts. Ik had vroeger een (in mijn optiek) sadist als tandarts.
Nu wil het geval dat ik mijn verstandskiezen waarschijnlijk al jaren terug had moeten laten trekken maar dit nooit heb laten doen. Nu is er een stukja afgebroken van een van deze kiezen en moet ik dus wel degelijk gaan.
nu is mijn vraag: dekt mijn verzekering(ziekenfonds, uitgebreide tandpolis, nooit een premie gemist) dist schadeherstel wel, ben ik gesaneerd of juist niet. Ik heb alleen de afgelopen jaren nooit een nieuwe tandarts opgegeven, dus ze weten wel van mijn verzuim af, denk ik.
ik hoorde van een vriend dat ik in principe een gaaf gebit moet hebben om mij aan te melden bij een nieuwe tandarts. Ik wil niet meer terug naar de oude die ik had en ben reeds een aantal malen verhuist, dus woon niet eens meer in zijn buurt.
Bij voorbaat dank!
ArrowGirl

Hoi,

Was zelf ook al een tijdje (jaartje of 2) niet meer bij m'n tandarts geweest en darvoor was het ook al weer een aantal jaren geleden. Maar ik heb tot nu toe altijd gewoon alles vergoed gekregen (ZF,aanvullend verz.,nooit geen premie gemist). Maar ik "hoor" hier toch regelmatig verschillende verhalen,dus ik denk dat je het beste bij je verzekeraar kunt informeren hoe het in jouw geval is,en of ze het idd vergoeden.
Groetjes Natascha :grin:
di, 09/16/2003 - 22:06 Permalink
assi

Dat wat men "saneren" noemt bestaat eigenlijk niet meer. Tegenwoordig moet je alles, behalve de jaarlijkse controle en het trekken van tanden en kiezen, zelf betalen. Je kunt je hiervoor bijverzekeren, zoals je ook al hebt gedaan. Door die aanvullende verzekering krijg je een groot gedeelte weer terug, ligt natuurlijk wel een beetje aan de polisvoorwaarden.
wo, 10/29/2003 - 20:29 Permalink
miranda

Ik ben ook soms na jaren weer eens bij de tandarts geweest, als ik pijn had of zo, en ze zeggen dat je gesaneerd moet zijn voor de verzekering. Nou, onzin, want mijn verzekering heeft nooit geweigerd te vergoeden, dus..
do, 10/30/2003 - 23:09 Permalink
Ricky


ik hoorde van een vriend dat ik in principe een gaaf gebit moet hebben om mij aan te melden bij een nieuwe tandarts.


Hallo Timmy, je hoeft niet perse "gesaneerd" te zijn om je aan te melden bij een nieuwe tandarts. Het kan wel zo zijn dat een tandarts een gedeeltelijke patientenstop heeft. Hij neemt niet gesaneerde patienten niet aan, gesaneerde patienten wel (omdat deze over het algemeen minder behandeltijd nodig hebben.
Groeten, Rick
di, 11/11/2003 - 00:37 Permalink