Röntgenstraling van de buren?

Author:
jetty123
Posted:
di, 08/14/2012 - 12:20
Mijn nieuwe tandarts heeft een behandelruimte met twee behandelstoelen, gescheiden door een half wandje.
Niet erg prettig voor de patiënt vind ik. Ook al kun je je buurman/vrouw niet zien, je hoort wel alles.
Maar waar het mij nu even om gaat: de laatste keer dat ik er was, werd er een foto gemaakt bij buurvrouw. De tandarts plus assistente gaan dan naar een loden hokje. Maar hoe zit het met mij? Ik denk niet dat het wandje van lood is, en bovendien is het wandje niet doorgetrokken. Krijg ik nu iets van de straling mee van de foto van de andere patient?
Ook al is het heel gering, ik pas daarvoor. Heb zelf al genoeg röntgenstraling door foto's bij mijzelf opgelopen.
Ik heb het niet aan de tandarts gevraagd. Moest er zelf nog even over nadenken.
De volgende keer dat ik er ben wil ik het er zeker over hebben, maar wil dan beslagen ten ijs komen. Weet iemand hoe het zit met die straling?
mecánico para …

Enkel steensmuur is voldoende. Een tussen wandkan overigens 1 mm loodbevatten, maardat moetje danwel in de rontgen logboeken hebben vastgelegd. Elke praktijk heeft vor de apparatuur een verplicht nummer nodig: melden welk apparaat je hebt, hoe de bouw is en waar de personen zich bevinden tijdens de fotoprocedure. Ligt vastin het rontgen dossier. Dat is verplicht maar kan wel een jaar na opleveringvan de praktijk op zich lat.enwachtenwantdat zijn trage procedures en papier werk. Gewoon vragen of er een dossier is en zo niet waar di ewand van gemaakt is. Is geen rarevraag, moet ie zo kunnen zeggen, en als het alleen gipsplaat is kan je het vergeten, mar ytong blokken van 15 cm houden al genoeg tegen.
di, 08/14/2012 - 18:02 Permalink