prijzen??

Author:
patericia
Posted:
vr, 11/22/2002 - 17:41
Hallo,

Sinds kort zit ik weer bij een "normale" tandarts. Nu vertelde mijn moeder me dat ik daarvan een rekening krijg. Ze hebben namelijk een foto gemaakt.

Waarom heb ik van mijn vorige tandarts (angst) nooit een rekening gehad en nu ineens wel???

Het zal wel erg naief van me zijn geweest om te denken dat ik niets hoefde te betalen maar ik ben / was dit niet gewend.

Zijn er nog meer dingen waar kosten aan verbonden zijn, en waarom betaald de verzekering dit niet????

Groeten Patricia
Moon

Moet je even bij kopje verzekeringen checken.Ik moet zelf ook 25% bijbetalen. Mijn verzekering betaald de andere 75%. Ik ben particulier verzekerd!!!!
Groetjes
vr, 11/22/2002 - 17:59 Permalink
Maurice

vroeger moest je alles betalen, kreeg je later terug, 75 procent. Maar vanaf dit jaar niet meer, dan krijg de ziekenfonds de rekening, en dan betalen zij. Maar dan moet jij dan je eigen bijdragen nog storen. Is veel beter, maar over het algemeen valt het wel mee. Maar het kan wel verschillende van tandarts, maar dat ligt aan de tandtechnieker. Daar kan de tandarts niets aandoen. Maar je moet wel uitkijken, bij bepaalde behandeling, mag je dan ook maar 1 keer per kalenderjaar laten uitvoeren, of per 2 jaar. Daar bedoel ik mee, bruggen, kronen.

Groetjes Maurice.
vr, 11/22/2002 - 21:55 Permalink
lienos

Dat is niet overal zo hoor.Bij de Univè moet je het eerst zelf betalen,dan de rekening opsturen,dan krijg je 75 % terug.Behalve dan techniekkosten,die zijn voor eigen rekening.Je krijgt maximaal ± €230 terug.Of je moet je extra bijverzekeren.Er zijn ook tandartsen die de rekening naar 't ziekenfonds sturen,en dan krijg je een acceptgiro voor wat je zelf nog moet betalen.Die van mij doet dat dus niet.En dat van maximaal 1 kroon of brug geldt ook niet bij ons.Je moet trouwens toch het grootste gedeelte zelf betalen van een kroon.Onzin, als iedereen nu gewoon z'n gebit mag opknappen op kosten van ziekenfonds,kost ze het toch minder in de loop van de tijd
za, 11/23/2002 - 13:06 Permalink
patericia

Mijn vezekering staat er natuurlijk weer niet bij :sad:

Moon jij schreef dat je particulier verzekerd ben, ik waarschijnlijk vanaf volgende jaar ook (m'n vriend start z'n eigen bedrijf) maar zijn hier veel nadelen aan verbonden??of juist niet???
za, 11/23/2002 - 15:22 Permalink
Moon

hoihoi,

Hou er rekening mee dat je een aparte tandarts verzekering moet nemen.
Die van mij heeft een maximum van 1100 (en een beetje!) euro. Ik moet de rekening zelf betalen, en dan declareer ik hem bij de verzekering en krijg ik 75%terug gestort. Het is om het even. Of je het zelf moet betalen of dat je het aan de verzekering moet betalen. Ik wacht altijd tot ik het geld van de verzekering op mijn rekening heb staan en dan maak ik het over! Meestal gaat dat wel heel snel, binnen twee weken staat het op mijn rekening en ben dus ruim op tijd om de rekening te betalen.
Ik ervaar eigenlijk helemaal geen nadelen!!!
Maar ik ben ook al mijn hele leven particulier verzekerd, mijn pappa is ambtenaar en ik ga zelf in het onderwijs, ik weet dus niet anders heb nu een studenten polis!!!

Groetjes

[ Dit Bericht is bewerkt door: Moon op 2002-11-23 18:17 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: Moon op 2003-04-13 09:36 ]
za, 11/23/2002 - 18:16 Permalink
admiraal

niets is gratis in de wereld. tandartsen hebben een wettelijk vastgesteld tarief. hij dient voorafgaand aan een behandeling te infromeren wat hij wil gaan doen. je moet daar toestemming voor geven. vraag dan gewoon naar de prijs,net zoals bij elke transactie. er is betalingsrelatie tussen patient en tandarts. geheel los daarvan kan je je verzekeren,daar staat een tandarts buiten. en als gewoon volwassen en mondig nederlander kan je bij elke verzekeraar een offerte van een tandartspakket aanvragen of kijken op http://www.independer.nl.
di, 12/31/2002 - 10:09 Permalink
djenga

bij de meeste tandartsen moet je het eerst zelf betalen en zelf terug vragen bij de verzekering. omdat er in nederland vele ziekenfondsen met verschillende tandarts- verzekeringen er zijn ook extra verzekeringen ,die ook nog eens elk jaar van regels veranderen.aan het pasje van de verzekerde is niet te zien of er een extra verzekering loopt,of het maximum niet is overschreden, of de premie wel is betaald. dit is voor een tandarts niet te controleren.de ziekenfondsverzekering vergoedt alleen rechtstreeks controle 1x pj foto's,trekken van tanden/kiezen,reparaties van volledige kunstgebitten verder betaald het ziekenfonds niets aan de tandarts.2003
zo, 04/13/2003 - 00:51 Permalink