Plan: gebit weer oké - Stap 1

Author:
MacDweal
Posted:
wo, 03/26/2003 - 22:03
De eerste stap is eigelijk al genomen ben vorige maand maar alvast begonnen met spaaren.

Wie kan mij vertellen hoe ik mijn gebit zo goedkoop mogelijk weer op orde kan krijgen zonder op de kwalitijd te bezuinigen?

Ik ben ziekenfonds verzekert bij amicon pakket ideeal. De afgelopen 8 jaar ben ik niet meer bij de tandarts geweest dus ben ik niet gesaneerd. Dus daar valt niks te halen. Of toch wel?

Ik heb al mijn verstandskiezen nog waarvan die in de onderkaak aan het door komen zijn. Meschien is het handig als deze er toch uit moeten door een chirurg (die meschien wel wordt betaald door ziekenfonds) dan gelijk het een en ander mee te laten nemen.

Hier onder een eigen invertaris van slechte tanden in mijn gebit volgens het kwadranten diagram.

Van de volgende kies 15 is alleen nog de wortel over.

Bij de volgende kiezen: 24,25 zijn er zeker gaatjes.

En bij de volgende kiezen: 26,28,46,36 zijn door afbreken zwaar beschadigd. Denk in de orde van grote dat er dan nog een halve of driekwart kies over is.

Dit is wat merkbaar is en mogelijk is er nog meer aangetast.



De reden dat het zo ver heeft kunen komen is:

Volgens mijn tandarts moest ik een beugel omdat mijn voortanden licht scheef stonden. Voor een orthodontist in culemborg gekozen omdat ik in culemborg woon.

Hier begon de ellende tijdens het gesprek gaf ik aan dat ik geen vaste beugel met wilde. Wat kreeg ik een hekwerk in mijn mond met van die vaste plakkers op mijn tanden en kiezen. De reden was dat ze de tanden met een losse beugel niet recht zouden kunnen krijen. Wat ik als maneke van 13 wel vreemd vond, want dat was de orthodontist uit houten bij mijn zus wel gelukt. En haar tanden stonden nog schever. Het vertrouwen verminderde bij mij al maar had toen nog niet het lef om mijn mening er over te geven.

Mijn tandarts gaf altijd een compliment dat ik zo goed poetste. Maar bij die ortho was het nooit goed al had je 10 min staan poetsen. Als je dan vervolgens snel weer een borsteltje door je mond heen haalde was het wel goed. volgens mij was het gewoon tijd rekken om die andere klant nog even snel weg te werken.

Nadat ze na 1 jaar en 9 maanden was het ze eindelijk gelukt om de tanden die licht scheef stonden recht te trekken!!!

Nu ging een nieuw juffie daar de beugel verwijderen. Na de plakkers ging ze de lijm weg slijpen en ging daar zover in dat er kuiltjes in mijn tanden ontstonden. Waarna zij werd vervangen door een ander juffie die het karwei wel goed had afgemaak. Maar de lichte schade was al ontstaan.

Na dit KwikFit ortho avontuur wilde ik het liefst nooit meer naar een dergelijke toko. Maar nu jaren veder merk je dat je er niet aan kan ontkomen.

[ Dit Bericht is bewerkt door: MacDweal op 2003-03-26 22:51 ]
dj

Hoi,

Er zijn heel veel mensen die zich niet goed geholpen voelen en daardoor niet meer graag gaan. Als je je tandarts niet vetrouwt dan blijft behandeling en controle een probleem.
Had je alleen problemen met de orthopedist of ook met je tandarts? Heb je nog dezelfde?

Als je er een moet zoeken neem er dan een die in ieder geval voldoende tijd maakt. Als ik mensen een tip moet geven dan zou ik zeggen: vraag een soort kennismakingsgesprek en eventueel een kostenraming en desnoods een betalingsregeling. Als je al acht jaar niet bij je eigen tandarts bent geweest kun je ook bij hem/haar mischien maar het best om een orienterend gesprek ofzo vragen.

Pin me hier niet op vast maar het zou best kunnen dat er toch gewoon een en ander of zelfs vrij veel vergoed wordt, als het in het pakket zit natuurlijk. Er zijn ziekenfondsen die hier niet streng in zijn.

Als je een echt laag inkomen hebt bestaat er theoretisch ook nog zoiets als de bijzondere bijstand voor medisch noodzakelijke kosten, maar het kan goed zijn dat de gemeente geen flauw idee heeft waar je het over hebt en/of dit allemaal maar onzin vind, waarin ze niet noodzakelijkwijs gelijk hebben. Dit is een verhaal apart.
Als je een minimuminkomen hebt dan kan het nuttig zijn de gemeente waar je woont een brief te sturen waarin je aangeeft voor bijzondere bijstand in aanmerking te willen komen. Doe dit dan liefst vooraf. Bewaar een kopie.

Ga maar gauw das al snel het beste, maar liefst wel naar een goeie inderdaad. Bij jou in de buurt ken ik die niet, sorry.

Doeg,

dj
do, 03/27/2003 - 12:05 Permalink