Patientenbestand van de tandarts

Author:
Martijn81
Posted:
wo, 03/24/2010 - 10:38
Voor een onderzoek voor de Hoge School Leiden moet ik weten hoeveel patienten een gemiddelde tandarts heeft in een Vinexwijk. Iemand die mij dit kan vertellen?
vV

de tandartsen die daar gevestigd zijn lijkt mij. Is voor elke praktijk anders....

betekent dus dat je iets meer moeite moet doen dan je gehoopt had, je moet dus een representatief aantal tandartspraktijken in vinexlocaties aanschrijven, en ook weten hoeveel dagdelen de tandartsen daar werken om tot een getal te komen. Succes!
wo, 03/24/2010 - 11:50 Permalink
Martijn81

Bedankt voor de reactie. Het is niet zozeer dat ik specifieke cijfers moet weten, dan had ik dit zelf wel onderzocht door bijvoorbeeld verschillende praktijken aan te schrijven, het gaat mij meer om een gemiddelde. Van een aantal andere 1elijn disciplines is mij dit wel bekend, zo heeft de gemiddelde huisarts een patiëntenbestand van 2350 patiënten.
wo, 03/24/2010 - 18:38 Permalink
vV

jij hebt het nu over 2 dingen. gemiddelde tandarts of gemiddelde tandarts op vinexlocatie. kan best verschil inzitten, en ik weet ook zeker dat er groot verschil in de leeftijdsopbouw zit, en dat maakt ook nogal uit voor de werkdruk bij een zelfde aantal patienten tov bv een oude wijk in een grote stad of een vergrijsd dorp... dus wat is precies de vraagstelling? gewone gemiddelden zijn wel op te vragen bij bv de NMT lijkt mij. Die houden dat soort statistieken gewoon bij.
wo, 03/24/2010 - 20:03 Permalink