overstappen tandarts: schuldig

Author:
gebitje
Posted:
vr, 12/07/2007 - 22:16
Ik heb al een tijdje problemen met mijn gebit en had altijd een beetje het gevoel dat mijn tandarts daar deels schuldig aan was. Al ben ik hier de laatste tijd niet zo zeker van omdat gewoon algemeen bekend is dat ik een gammel gebit heb.
Ik ben (nog) niet echt bang voor de tandarts maar wel altijd een beetje gespannen want het is natuurlijk nooit echt prettig in die stoel en de behandelingen zijn toch vaak wel pijnlijk. Nu moest ik laatst wegens afwezigheid naar een andere tandarts. Totaal pijnloos (nou besef ik dat dat ook gewoon aan de behandeling zelf kan liggen en niet zozeer aan de tandarts) en heel relaxed voor een wkb-behandeling. Dus tegen de assistente laten vallen dat ik wel graag patient bij hen zou willen worden en dat was goed.
Maar nu voel ik me extreem schuldig tegenover mijn eigen tandarts omdat ik daar al heel mijn leven kom en het een aardige vent is. En die tandarts bij wie ik graag terugzou willen komen zit in hetzelfde pand dus dan kom ik mijn oude tandarts ook weer tegen. Ik mocht bij mijn oude tandarts ook altijd meteen komen als ik belde en nu voel ik me erg lullig dat ik zo bij hem wegga..Moet ik me hier nou schuldig over voelen of gewoon overstappen. Lijkt me zo ongemakkelijk om hem ook tegen te komen dan;
Spiegeltje

Tja, het uitmaken van een relatie is altijd een beetje pijnlijk hé. Alleen: u heeft één tandarts en de tandarts heeft vele duizenden patienten. U doet hem niet zo heel veel pijn hoor, dus waarom schuldig voelen?

Misschien dat een kort briefje of mailtje wilt sturen waarom u op stapt? En dan is de kous af. De tandarts heeft er wel een beetje recht op te weten waarom u weggaat. Maar het hoeft niet.
vr, 12/07/2007 - 22:48 Permalink
gebitje

Ja je hebt ook gelijk maar ik ben altijd bang dat ik mensen kwets ofzo terwijl hij misschien ook blij is dat ie van me af is haha...had altijd zoveel vragen over mijn gebit en heb het afgelopen jaar wel 20x in zijn stoel gelegen...Bedankt voor je reactie
za, 12/08/2007 - 18:31 Permalink