Opleiding tandheelkunde

Author:
Piëzo
Posted:
zo, 02/25/2018 - 18:55
Dag, ik studeer momenteel tandheelkunde. Dit was de opleiding die ik altijd al wilde doen, maar ik heb de laatste tijden zo veel twijfels gekregen. Ik vind het niet zo leuk meer, terwijl ik nog in mijn eerste jaar zit. Het is heel moeilijk om aangenomen te worden, ik was er daarom heel blij om. Nu ik zeg dat ik overweeg om te stoppen luisteren mijn ouders niet naar me. Ze denken dat ik er spijt van ga krijgen later. Als ik stop, dan steunen ze me waarschijnlijk niet meer (noch financieel noch persoonlijk). Ik voel me hierdoor zeer gedemotiveerd voor alles. Ik probeer het leuk te vinden, maar nu deze gedachte van switchen steeds in me opkomt denk ik dat ik niet goed zit in de opleiding.


Daarnaast nog 3 vragen, ik heb een slechte ergonomie en ben bang dat het alleen maar zal verslechteren door dit beroep, wat kan ik hieraan doen?
-Hoe zit het met de nascholing (o.a. professionaliteit), hoe vaak etc.
-Zijn er veel tandartsen in onderzoek of doen ze wat anders dan alléén maar in praktijk/kliniek werken? De minder populaire kant van dit beroep lijkt mij nml interessanter.
vV

ik denk dat het tijd is voor een goed gesprek met je mentor... Jammer dat je er blijkbaar vooraf niet goed over nagedacht hebt, dat dit na net een half jaar al gaat spelen. ben ook wel een beetje benieuwd waar de schoen wringt. Overigens gaan er wel regelmatig tandartsen de onderzoekskant op, maar vaak wel gecombineerd met de praktijk.
Houding van je ouders vind ik raadselachtig, maar goed ik ken ook niet alle factoren....
wat versta je onder slechte ergonomie. Dat is niet iets wat je hebt maar wat je doet. Er is inmiddels zo veel bekend dat goed ergonomisch werken geen probleem is. Slecht ergonomisch werken soms overigens ook niet mits je het maar op de goede manier doet...
ma, 02/26/2018 - 09:28 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door vV

Ik vond de opleiding, zeker de eerste maanden, ook stom vervelend! Gelukkig heb ik het afgemaakt en vind ik mijn werk erg leuk. Ook ik wissel het af met niet-aan-de-stoel zitten en doe ook wel eens een onderzoek. Diegene de veel onderzoek doen, promoveren vaak uiteindelijk en soms worden ze professor. De huis-tuin-en-keuken tandarts doet niet (zoveel) met de wetenschap. Ik kan het niet voor je beslissen. Volg je gevoel...weet je al wat je anders wilt studeren?
do, 03/01/2018 - 09:28 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door vV

Ik vond de opleiding, zeker de eerste maanden, ook stom vervelend! Gelukkig heb ik het afgemaakt en vind ik mijn werk erg leuk. Ook ik wissel het af met niet-aan-de-stoel zitten en doe ook wel eens een onderzoek. Diegene de veel onderzoek doen, promoveren vaak uiteindelijk en soms worden ze professor. De huis-tuin-en-keuken tandarts doet niet (zoveel) met de wetenschap. Ik kan het niet voor je beslissen. Volg je gevoel...weet je al wat je anders wilt studeren? Oja, bij- en nascholing blijft altijd heel belangrijk en ik vind dat erg leuk.
do, 03/01/2018 - 09:29 Permalink