openen van een praktijk

Author:
kees eet
Posted:
wo, 04/02/2014 - 21:50
beste iedereen,

misschien stel ik de vraag niet op de juiste plek, maar ik heb een vriendin uit het buitenland (argentinie) die daar tandheelkunde studeert en heel graag zou willen weten wat de kosten ongeveer zijn om een tandartsenpraktijk te openen in Nederland. waarschijnlijk is het antwoord afhankelijk van de locatie, maar afgezien van deze kosten, wat is een tandarts kwijt aan materiaalkosten? ik kan daar de prijzen niet van opvragen via het internet, of ik weet niet op de juiste plaatsen te zoeken.

en hoe gaat het doorgaans in de praktijk na het afstuderen? het lijkt mij gebruikelijk dat een tandarts eerst mee draait van andere tandartsen en pas na een tijd -mocht de tandarts dat willen- zelf een praktijk opent?

ze zou het graag willen weten omdat ze serieus overweegt om de oversteek te maken maar eerst een schatting wil kunnen maken van het kostenplaatje. ik hoop dat iemand wat verder kan helpen.

bij voorbaat dank,

kees
vV

ik zou eerst een controleren of haar diploma zomaar geldig is hier. daarnaast wil je eigen praktijk openen zal je gewoon goed nederlands moeten spreken, al is het alleen maar voor de communicatie met de financiers en zo.
Kosten die gemaakt moeten worden zijn erg afhankelijk van wat voor praktijk zij wil, en van het pand (wat is er aan extra verbouwing nodig om het geschikt te maken, wat is er aan aanvullende kosten vanuit gemeente bv leges en procedurekosten om er überhaupt met een praktijk in te mogen etc etc).
Wanneer je weet welk pand is er vrij snel een inventarisatie te maken mbt kosten , o.a. via dental depot en zo. Er zijn een aantal betrijven zie oom turn-key kunnen opleveren, dus alles uit handen nemen.
Is overname van een bestaande lopende praktijk geen betere optie? Praktijk starten betekent hoge startkosten en lage startinkomsten, de agenda staat in de huidige tijd echt niet met een week vol.
Soms is er wanneer een tandarts wil stoppen eerst mee te werken en geleidelijk de overname te doen bv.
do, 04/03/2014 - 12:38 Permalink