Opeens hele oude rekeningen in de bus!

Author:
Berla
Posted:
wo, 02/19/2003 - 16:31
In Februari 2003 ontvingen mijn man en ik opeens drie oude rekeningen van de tandarts uit 2000 en 2001 (!!). Volgens hem zijn het herinneringen, die hij nu pas stuurt omdat hij verhuisd is.
Ik kan niet meer achterhalen of de rekeningen destijds door mij betaald zijn. Naar mijn idee heb ik zo ook nooit gehad. De tandarts zegt wel ee nkopie te sturen, maar ik heb gewoon 3 originele nota's.
Grote probleem is dat de verzekering natuurlijk niet meer betaald over 2000 en 2001.
Mag dit zomaar? Wie heeft advies? Wat kan ik doen? Alvast bedankt. Overigens wil ik ook graag weten wie hetzelfde mee heeft gemaakt, deze tandarts komt uit Amsterdam.

Groetjes, Berla.
Moon

kan je ook niet via de bank uit laten zoeken of ze destijds betaald zijn of niet????

Én anders kan je ze altijd nog naar de verzekering sturen om te kijken of ze ze vergoeden. Trouwens, stuur jij alle rekeningen naar de verzekering? Die zullen toch wel bijhouden hoeveel ze aan wie vergoeden??????
wo, 02/19/2003 - 18:05 Permalink
verstandskiesje

Hai Berla,

Een tandarts die twee jaar na dato een rekening (of van mijn part herinnering) opstuurt is daarmee rijkelijk laat. Verhuizing is een beetje een zwak excuus, wat van jouw kant ook niet geaccepteerd wordt door incassobureau's e.d. Ik vermoed dat hij zijn zaakjes niet echt op orde heeft of had.

Ik geloof dat ik zelf zou proberen na te gaan of ik betaald had. Banken bewaren jouw transactie informatie in ieder geval twee jaar. Dus tot 2001 moet na te trekken zijn. Anders zou ik met mijn verzekering bellen, die dat ongetwijfeld bijhoudt.

Aan de andere kant, als blijkt dat je niet betaald hebt, ben je nog nergens. Je weet immers niet eens meer of je toentertijd wel een rekening gehad hebt. Dat vind ik trouwens ook niet heel vreemd, we praten hier over 2 tot 3 jaar terug.

Ik zou de rekeningen in eerste instantie niet bij je verzekering indienen, dan is het net alsof jij je zaakjes niet op orde hebt.

Maar misschien heb je ook een rechtsbijstandsverzekering lopen. Als dat het geval is, zou ik zeker even met ze bellen. Anders zou je uit kunnen zoeken bij welke beroepsorganisatie jouw tandarts is aangesloten en eens contact opnemen met deze organisatie. In eerste instantie niet eens om te klagen, maar wel om informatie in te winnen over jouw mogelijkheden. Anders de rechtswinkel.

Je kunt ook beginnen door je tandarts schriftelijk te informeren over jouw probleem. Met andere woorden dat je het nogal vreemd vindt dat je nu pas een rekening/ herinnering krijgt en onmogelijk na kunt gaan of je die toentertijd ook gehad hebt. Mogelijk kun je het op deze manier met je tandarts zelf regelen. Dat scheelt veel werk en heeft bovendien een minder negatieve invloed op jullie relatie.

in ieder geval veel succes.
do, 02/20/2003 - 22:40 Permalink
Onderaannemer

Ik ken dat ook van mijn tandarts en die komt uit Hoogeveen. Maar gelukkig weet ik wat ik aan hem betaald heb en ik bewaar alle rekeningen c.q. kwitanties.....
Heb trouwens een meningsverschil met die man: hij maakt zelf kronen met een cad/cam systeem, maar volgens mij zijn die kronen te poreus. na een half jaar heb ik er 1 kapot gebeten. Terwijl de kroon die 10 jaar geleden door een tandtechnicus is gemaakt nog steeds goed is.
Dus: goed bijhouden wat je aan je tandarts hebt betaald en de rekeningen / bankafschriften/ kwitanties goed bewaren..
Sterkte ermee!



Mag dit zomaar? Wie heeft advies? Wat kan ik doen? Alvast bedankt. Overigens wil ik ook graag weten wie hetzelfde mee heeft gemaakt, deze tandarts komt uit Amsterdam.


Groetjes, Berla.
[/quote]
do, 06/12/2003 - 13:37 Permalink