Ontevreden over tandarts, reden om over te stappen?

Author:
Einstein
Posted:
ma, 06/22/2009 - 20:32
Hallo allemaal,

Moet toch even mijn verhaal kwijt want blijf er maar mee zitten en het is weer tijd voor de half jaarlijkse controle.

Tot 1,5 jaar geleden niks geen problemen bij de tandarts en ik vertrouwde deze ook heel erg, pietje precies, legde alles uit, overlegde alles. Kortom zeer te vreden en na de tandarts was ook nooit een probleem, mede omdat ik nooit gaatjes had alleen zo af en toe (om het jaar/ anderhalf jaar) wat tandsteen bij de voortanden verwijderen.

Nu was ik al een tijdje verhuisd naar de andere kant van Nederland en ben ik naar een andere tandarts gegaan (2,5 uur treinen toch iets te veel). Laatste keer bij mijn oude tandarts was er misschien een gaatje tussen mijn kiezen, maar was nog niet goed te zien dus dat zou bij de volgende controle wel duidelijk worden.

Op na de nieuwe tandarts. Het werd zo grote tandarts-groep omdat daar plek was, tandarts ergens uit Verwegistan en Nederlands gebrekkig. Maar controle viel mee gebit zag er mooi uit alleen een gaatje in een kies. Was wel enigsinds verbaasd aangezien het niet de plek tussen de kiezen was maar in een andere kies waar al jaren een zwart plekje inzit, maarja ik ben geen tandarts. Gaatje werd gevuld en was wel verbaasd dat dit werd gedaan zonder assistent (is dat normaal?). Maar verder helemaal tevreden en nam het gebrekkig Nederlands maar voor lief, zolang het vak maar goed uitgevoerd wordt.

Op na de tweede halfjaarlijke controle. Ik kom daar krijg ik weer een andere tandarts, deze sprak nog slechter Nederlands. Nou controle werd uitgevoerd, geen gaatjes maar wel klein beetje tandsteen onder aan voortanden. Enja dit kwam door het lippenbandje en het tanddvlees was te verder nabenden getrokken en moest getransplanteerd worden van het gehemelte. Nou toen kreeg ik het wel even warm, waar kwam dit opeens vandaan. Werd mij wel verteld valt allemaal mee en hoeft nog niet meteen. Het was ook moeilijk te volgen door het slechte Nederlands. Kortom laat die behandeling nog maar even zitten. Terug op mijn werk meteen maar even een onderzoekje gedaan nou mijn tandvlees zat nog niet zo laag vergeleken bij anderen en ook geen lastvan gevoelige tandhalzen. Wel had ik last van gevoelige tanden bij de plek tussen de kiezen waar misschien een gaatje zat, extra laten controleren maar zat geen gaatje misschien tandvlees iets na boven getrokkken (op dit moment ook geen last meer van). Tandsteeen werd ook nog even verwijderd door even snel met het tandarts haakje over de tanden te trekken. Opzich niet raar alleen wel de kosten: gebidsreiniging gemiddeld 22,60 euro. Bij mijn oude tandarts was met een apparaatje weg halen van tandsteen maar 12 euro tandsteen beperkt.

Kortom ik heb nu zoiets het is weer tijd voor de half jaarlijke controle, maar ik sta nog niet te trappelen. Bij mijn oude tandarts belde ik meteen hup controle en klaar maar nu zakt mij de moed toch in de schoenen. Zie ik nu spoken of moet ik gewoon overstappen? Probleem blijft dan hoe vind ik een goede tandarts, heb het gevoel dat de goede allemaal geen patienten aannemen en dat je alleen maar bij van die grote praktijken terrecht kunt.
Spiegeltje

Steeds een andere tandarts waar je door taalproblemen niet goed mee kunt communiceren is een slechte zaak. En eigenlijk wel een reden om over te stappen. Zelfs als sprake is van een op zich kundige tandarts is dit zeker geen ideale situatie. Je moet een goede relatie op kunnen bouwen met de tandarts en goede communicatie is zonder taalproblemen al lastig genoeg ...

.... heb het gevoel dat de goede [tandartsen] allemaal geen patienten aannemen
Dat is vaak wel zo ja, en niet voor niks. Mond op mond reclame werkt goed. Waarmee ik zeker niet wil zeggen dat een tandarts die nog ruimte heeft slecht is.

Gaatje werd gevuld en was wel verbaasd dat dit werd gedaan zonder assistent (is dat normaal?)
Ja. Soms is het handig voor de tandarts maar hij/zij kan het ook alleen af. Wil niet zeggen dat u een mindere behandeling krijgt.
ma, 06/22/2009 - 20:57 Permalink