Nieuwe tandarts nemen en waar op letten?

Author:
mesmeriser1
Posted:
wo, 03/10/2010 - 15:39
Hoi,

mijn excuses als dit een vaak terugkomende vraag is ik kon niks in de meest gestelde vragen sectie vinden hierover.
ik ben al heel lange tijd eigenlijk niet meer tevreden over mijn tandarts het lijkt alsof ik overal zelf achteraan moet er word totaal niet meegedacht en niks proactiefs vanuit hun kant.
Ik heb het idee dat het ze allemaal niet zo heel kan schelen.

Verder heb ik meerdere keren naar mijn mening onnodig pijn geleden. Maar het ergste vind ik hun laxe instelling.
Ik wil dus eigenlijk een hele nieuwe tandarts uitkiezen.

Ik heb dit nooit gedaan bedenk ik omdat ik ooit bang ben gemaakt door een aantal mensen met ''horror'' verhalen dat als je een 'goede'tandarts hebt je die stevig vast moet houden want je weet nooit wat je binnenhaalt.
Heel veel tandartsen zouden nalatig zijn of nog veel moeten leren of slecht zijn of etc.
Nu ik wat ouder ben denk ik hier over na en klinkt het nogal stom in mijn oren om eerlijk te zijn,

mijn vragen: kan dit zomaar?
is er iets van bovenstaande verhaal waar?
Waar moet ik opletten wat voor criteria bij het zoeken naar een nieuwe tandarts?

Bij mij in de buurt is er pas een hele nieuwe praktijk geopend, is dit verstandig of kan ik beter opzoek gaan naar een wat meer ervaren tandarts?
etc etc

alvast bedankt voor de moeite,
Mes
Spiegeltje

Als patient heb je helaas vooraf geen inzicht in de kwaliteit die de tandarts levert. Dat wordt nergens bijgehouden en je moet als tandarts in de praktijk helaas eerst jarenlang ernstig disfunctioneren voordat bijvoorbeeld de Inspectie ingrijpt of zijn BIG-registratie wordt doorgehaald. Je kunt informeren bij mensen in de buurt maar een tandarts die goed staat aangeschreven levert niet noodzakelijkerwijs ook goed werk. Vaak is de communicatie dan wel prima in orde en dat is natuurlijk een heel belangrijk, niet te onderschatten aspect. Dat blijkt steeds weer op dit forum

Je zou de brochure eens kunnen downloaden die je hier vindt: http://www.npcf.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flyp…

Verder gewoon kennismaken met een nieuwe tandarts, verreweg de meeste zijn oke hoor. Er is geen reden om te veel waarde te hechten aan allerlei horrorverhalen. Het forum is ook niet representatief wat dat betreft. Succes met het zoeken.

N.B. Als er een nieuwe praktijk is geopend wil dat nog niet zeggen dat de tandart(sen) die er werken niet ervaren zijn. Vaak hebben beginnende tandartsen al enkele jaren praktijkervaring voordat ze een eigen praktijk starten. Ook beginnende tandartsen zijn trouwens voldoende gekwalificeerd (anders waren ze niet afgestudeerd).
wo, 03/10/2010 - 16:58 Permalink