Nieuwe tandarts genomen, gelijk alles mis met onze tanden.

Author:
newbie252
Posted:
wo, 06/16/2010 - 23:47
Wij zijn overgestapt naar een nieuwe tandarts (oude tandarts was vwb afstand verder) omdat we graag wat dichter bij willen en op aanraden van een kennis. Wat blijkt, onze oude tandarts deed alleen het nodige schoonmaakwerk en hielp ons wanneer er klachten zijn. Komen we bij deze nieuwe en is blijkbaar ons gebied van alles mis. Bij mn partner moest er kronen/bruggen komen en ik moet blijkbaar verstandskiezen uit.
Daarnaast is het de ene afspraak na de andere omdat hij niet alles kan doen. Nu zie ik het als een goeie tandarts (voorkomen is beter dan genezen) maar de aantal behandelingen, het steeds maken van afspraken, niet alles tegelijk doen en enorme kosten. Door mijn oude tandarts heb ik nooit een 'super' verzekering afgesloten. Nu door deze nieuwe ben ik te laat met een goeie verzekering.

Is mijn nieuwe tandarts niet gewoon bezig om ons geld leeg te halen en elke kleine behandeling weer een afspraak uit halend. Moet een tandarts niet advies geven. Bij ons klinkt het als een must doe. Je moet die verstandskies eruit halen anders kan ik niet verder werken. Zo komt het over.

Wij kunnen dit gewoon niet meer betalen. Moet ik toch maar terug gaan naar mijn oude tandarts. Dan maar iets meer reizen. En geholpen worden wanneer ik klachten heb. Is het niet 'lullig' om weer terug te gaan.

Is het nemen van nieuwe tandarts niet gewoon 'shoppen'. De plotselinge blijkbaar nodige behandelingen zorgen voor veel stress bij ons. Zeker zo vlak voor de vakantie. Alles moet maar gedaan worden lijkt wel.

Heeft iemand hier ervaring mee.
TechniekerJeetje

Ik denk dat er gewoon een verschil in behandelen is.... Wat voor de ene tandarts belangrijk is ziet de andere waarschijnlijk (nog) niet als een probleem.
Ik denk dat je wel kunt stellen dat je nieuwe tandarts niet onnodig behandelingen zal gaan uitvoeren, dus ja, ik denk wel dat je goed zit bij hem/haar.
Nu weer teruggaan naar de oude tandarts vind ik persoonlijk een beetje je hoofd in het zand steken, want de problemen zullen er wel degelijk zijn!!!
do, 06/17/2010 - 00:12 Permalink
Spiegeltje

Mee eens. Maar met name kroon- en brugwerk is niet altijd iets wat per se op korte termijn moet. Wellicht is het verstandig de behandelingen uit te voeren maar kan een in de tijd gefaseerd behandelplan worden opgesteld waarbij het over enkele jaren wordt uitgesmeerd. Wat hard nodig is eerst en de rest later. Een goed alternatief voor kronen zijn composietkronen. Die zijn minder mooi, wellicht iets minder duurzaam maar veel goedkoper. Dit is niet altijd mogelijk.
do, 06/17/2010 - 10:48 Permalink