Nieuwe tandarts, 5 gaatjes. Wordt ik opgelicht?

Author:
chaantje
Posted:
di, 11/06/2007 - 20:08
Ik heb jullie hulp/advies nodig. Ik was niet tevreden over mijn tandarts omdat ik dacht dat hij dingen over het hoofd zag. Ik had twee zwarte plekjes op mijn tanden en 1 van mijn tanden is voor 1/3 zwart. Mijn tandarts zei dat dit slechts verkleuringen waren. Nu ben ik bij een andere tandarts geweest en hij zag 5 gaatjes die gevuld moeten worden en twee oude vullingen waar gaatjes onder zitten. Ik heb ook last dus het kan zo zijn, maar kan het inzicht van twee tandartsen zo verschillen? Probeert mijn nieuwe tandarts niet gewoon een extratje te verdienen? Mijn oude tandarts heeft toch ook een tandarts diploma? Help! Advies graag!!
Spiegeltje

Ik vind het wel wat vreemd dat je weggaat bij een tandarts "omdat ie dingen over het hoofd zag" en als je nieuwe tandarts dat bepaald niet doet, je denkt dat je misschien met een oplichter te maken hebt :D. Maar dat terzijde.

Het gebeurt vaker dat bij wisseling van tandarts allerlei dingen aan het licht komen waar de vorige tandarts niet over sprak. Het is verleidelijk te denken dat de oude tandarts veel over het hoofd zag, maar je zou net zo goed kunnen denken dat de nieuwe wel erg geneigd is tot behandeling over te gaan. Wie zal het zeggen?

Nu je toch bij je nieuwe tandarts zit, zou ik zeggen: heb vertrouwen in hem/haar. Als je wat twijfel hebt bij de noodzaak van de behandeling leg hem dat gewoon voor. En laat je uitleggen wat er allemaal aan de hand is en of er alternatieven zijn zoals afwachten bij een beginnend gaatje.

Er is in ieder geval geen enkele reden om te denken aan een oplichter :smt018

N.B. Ik ben het wel met je eens dat het eigenlijk niet zou mogen voorkomen dat er zulke grote verschillen zijn bij de diagnose door twee tandartsen. Het kan best wel voorkomen dat het balletje in een bepaald geval net de andere kant oprolt maar dit is wel een opvallend verschil.
di, 11/06/2007 - 21:48 Permalink
hello jozefien

heel belangrijk: praten! vragen! waar zitten gaatjes? zijn ze groot? kijk dan even mee, ook op de foto's kun je het zelf zien als iemand het aanwijst. Overleg samen wat er gaat gebeuren. En inderdaad: je denkt dat de tandarts dingen over het hoofd ziet, je ziet zelfs zwarte plekjes en nu zegt de nieuwe tandarts dat en dan ga je twijfelen. Niet twijfelen , een beetje vertrouwen mag je wel hebben en gewoon praten dus, niet meteen met je mond open in de stoel, dan is overleg niet goed mogelijk. Succes. :smt006
di, 11/06/2007 - 22:03 Permalink