Nieuwe tandarst

Author:
mazda323f
Posted:
do, 08/14/2003 - 08:21
Wij hebben sinds een jaar een nieuwe, maar die doet bij controle alles heel anders als bij de oude tandarst van mij. Deze nieuwe doet niet met z`on haakje en spiegeltje maar met een soort infrarood aparaat en via een pc ziet die dan alles daarop. Hij gaat er keer over de tanden heen en klaar, is dit wel goed voor je gebit want met haakje en spiegeltje lijkt me toch beter want dat gaat je gebit na kijken of er geen troep tussenzit enzo.
Moon

Ik denk juist dat een haakje minder goed is,. Doe mij maar zo'n infrarood apparaat. Niets geen gepriegel in mijn mond met haakjes, maar gewoon niets voelen!!!! :smile:

Ik denk dat een anders met zijn haakje ook niet zo heel veel troep tussen je tanden vandaan haalt, hij voert een controle uit, niet een complete schoonmaakbeurt. Misschien doet je tandarts praktijk samen met een mondhygieniste???
do, 08/14/2003 - 09:17 Permalink
mazda323f

ja maar met haakje enzo is beter als met z`on ding nee ze hebben ook nog nooit een schoonmaak beurt gehouden vandaar
do, 08/14/2003 - 12:56 Permalink
Lieneke

Eigenlijk mag je tegenwoordig niet meer met het haakje (sonde) controleren op gaatjes:
Als je hiermee controleert kijk je of je sonde ergens blijft plakken. Zo ja, dan is het een gaatje. Maar dan maak je juist het sterke toplaagje kapot. Daarom is het niet aan te raden om dat te doen.
Maar met je sonde kan je nog veel meer zien: je kan kijken of er plak zit, of er vullingen lekken enz. Dus daarom gebruiken nog veel tandartsen de sonde.
zo, 08/17/2003 - 10:43 Permalink