Niet tevreden over nieuwe tandarts

Author:
Marloes2
Posted:
do, 10/10/2002 - 11:58
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een nieuwe tandarts. Voor die tijd was ik mijn hele leven al tot volle tevredenheid onder behandeling van 1 tandarts, maar helaas is hij met pensioen gegaan.

Nu kwam ik bij de nieuwe en die wilde gelijk al mijn 7 oude amalgaanvullingen vervangen, hoewel ik nooit klachten heb. Dat vervangen vind ik echter niet erg, maar de manier waarop het gebeurt maakt mij wel ongerust.

Ten eerste heeft deze tandarts vreselijk veel moeite met mijn "sterke" tong (vroeger nooit wat over gehoord!) waardoor hij mij veel pijn doet door al het geduw en getrek. Ik kreeg bovendien de indruk dat de boor een keer tegen een voortand aanstuiterde (kan dat kwaad??). De vullingen van de eerste vervangsessie blijven gevoelig, ook na 2 weken.

Bij de 2e vervang sessie heb ik om een verdoving gevraagd en die begon pas te werken toen ik al lang en breed weer buiten stond. Gelijk na het inspuiten begon hij al te boren. Ik heb niets aan die verdoving gehad, kon alles gewoon voelen.

En nu, 2 dagen nadien, heb ik sterk de indruk dat er (een stukje?) vulling uit een opnieuw gevulde kies is gevallen. Er zit in ieder geval een diep gat in mijn kies en het is overgevoelig, ik kan niet eten en niet poetsen!!

Ik maak me zorgen over de kundigheid van deze tandarts. Ik heb in principe een goed gebit (de 7 gaatjes dateren uit mijn kinderjaren), ik hecht ook aan een goed gebit en ik wil niet dat het nu 1-2-3 wordt verprutst!! Moet ik deze tandarts een kans geven te bewijzen dat hij het wel kan, of moet ik snel een andere zoeken?
Moon

Ik kan alleen voor mijzelf spreken... voor mij is het het belangrijkste dat ik me prettig voel bij mijn tandarts, en als jij je al niet prettig bij hem voelt en je bedenkingen hebt bij alles wat hij doet... ik zou een ander zoeken... Maar dat is puur mijn eigen mening!
do, 10/10/2002 - 20:26 Permalink