Nachtbeugel (voor knarsen) drukt op composiet tand

Author:
W.illem
Posted:
vr, 01/11/2019 - 12:11
Een tijdje geleden heb ik door knarsen een stuk van mijn tand gebeten. Deze is netjes gevuld met composiet en verder geen klachten. Nu heb ik een nachtbeugel tegen het knarsen gekregen (harde plaat, met bdzd 2 ijzeren beugeltjes om de boel op mijn tanden te houden). Nu merkte ik bij het plaatsen dat deze beugel strak tegen mijn tand met composiet zit.

Vraag: is dit alleen hinderlijk/ gaat vanzelf over, of moet ik me zorgen maken dat het composiet door de druk kan afbreken?

De druksterkte is: ik kan de nachtbeugel gewoon indoen, maar daarna krijg ik een zeurend gevoel op de tand met composiet.
Romy32

Als de afdruk voor de nachtbeugel is gemaakt na het repareren van de tand (en zo lijkt het wel uit je verhaal), zou de beugel gewoon goed moeten passen.
Gaat het zeurende gevoel in de tand ook weer snel weg, of blijft het aanhouden?
Als dat laatste het geval is, zou ik toch de tandarts even laten kijken naar de nachtbeugel.
za, 01/12/2019 - 12:33 Permalink
W.illem

Als antwoord op door Romy32

Dank voor het antwoord. Ja, ik heb hem vannacht in gehouden (voor het eerst), zat heel strak op mijn (composiet)tand, uiteindelijk uit gedaan want bleef maar zeuren tot uren daarna. Nu gaat het wel weer. Ik ga er even mee terug naar mijn tandarts na het weekend
za, 01/12/2019 - 16:58 Permalink