Na 18 jaar weer na de tandarts

Author:
mart
Posted:
ma, 04/21/2003 - 20:32
Na 18 jaar niet bij een tandarts te zijn geweest (door omstandigheden geen angst)toch weer gegaan. Daar ik een voor tand mis(lang verhaal) toch het besluit genomen om na een tandarts te gaan. Was wel moeilijk 1 te vinden die me wou helpen maar ok heb er 1 gevonden. Na een eerste afspraak opties bekeken en het ziet er niet zo mooi uit. 3 kiezen trekken 2 tanden en een gedeeltelijnke beugel. Kiezen op 22 mei eruit afdruk maken en als de protese klaar is nog 2 voortanden eruit. Ook een paradontitis geconstateerd... Deze zal in 4 behandelingen onder verdoving behandelt worden. Hoop over een aantal weken weer een redelijk uitzienbaar gebit te hebben.
Ik zal mijn ervaring hier vertellen. (heb nu wel al pijn aan mijn kiezen had ik voorheen niet lol.... Als er wat tips zijn hoor ik dat graag. Mart
janny1970

Hoi Mart,

Ik zou zeggen niet teveel lezen hier en ga zonder vooroordeel naar de behandeling toe, probeer er nu niet teveel aan te denken(is moeilijk weet ik) ik wens je veel sucses met de behandelijk en alles komt goed. vind het trouwens netjes wat je nu moet laten doen na 18 jaar niet geweest te zijn toppie.

Groetjes, Janny

[ Dit Bericht is bewerkt door: janny1970 op 2003-04-21 22:31 ]
ma, 04/21/2003 - 22:29 Permalink
mart


Op 2003-04-21 21:59, schreef ninaislief:
hallo mart,
je vraagt om tips, maar het is me niet geheel duidelijk op welk vlak?

groetjes nina

Ik bedoel hierme is het zinvol om nu al te vragen voor pijnstillers voor na de kiezen en tanden trekken en/of na de paradontitis behandelingen. Als de kiezen getrokken worden is dat 's morgens daarna gewoon de hele dag werken is dat zinvol? De eerste paradontitis behandeling is voor dat de kiezen getrokken worden de andere 3 behandelingen na het trekken va de voortanden (dus na alle tandarts behandelingen) en inderdaat ik laat het wel over me haan komen ik heb toch geen keuze. Bedankt Mart
di, 04/22/2003 - 05:59 Permalink
janny1970

Hoi Mart,

Bijvoorbaat al om pijnstillers vragen lijkt me niet slim, ik heb mijn gebit in 1 keer laten trekken en heb geen napijn gehad nog geen 1 seconde is toen tegen 16.00 gedaan en om 18.00 uur zat ik al weer aan de nasi, het is gewoon bij elk mens verschillend, de een heeft een hoge en de andere een lage pijngrens, jijzelf kunt het best beoordelen in welke groep je valt, vraag voor de zekerheid vrij, en mocht het jou ook meevallen dan kun je altijd nog gaan werken, toch.

Sucses en groetjes, Janny
di, 04/22/2003 - 11:31 Permalink
ninaislief

hoi mart,
ik begrijp je vraag...wat betreft de pijnstillers is het doorgaans niet zo dat je een middel op recept voorgeschreven krijgt, maar je het advies krijgt eenvoudigere middelen zoals paracetamol te gebruiken voor eventuele napijn.
sommige patienten hebben de neiging om de avond voor de behandeling al wat pijnstilling te nemen, omdat ze menen dat ze dan minder last van pijn tijdens en na de behandeling zullen hebben, maar hier is echter voorzichtigheid geboden; sommige medicijnen hebben behalve pijnverlichting een ander, in dit geval minder gunstig gevolg en dat is dat ze het bloed verdunnen.
Je kunt je denk ik wel voorstellen dat dit absoluut ongewenselijk is wanneer er kiezen getrokken gaan worden.
ik ben het verder met janny eens dat de pijn na een behandeling van persoon tot persoon nogal verschilt, maar afgaande op verhalen uit m'n omgeving vond het merendeel'tachteraf meegevallen.
ik wens je heel veel succes!
di, 04/22/2003 - 12:48 Permalink
mart

Tof van deze reacties... Ja mijn baas lachte al en vroeg of ik de bond ook al via het internet had geraad pleegt lol.

Maar ik neem het zekere voor het onzekere neem die dag vrij Bedankt voor de wel zo slimme tip.... enja ik zal zeker mijn ervaring laten weten ook met de paradontitis behandelijk hoe het mij vergaat en vergaan zal.... Ik weet zeker archteraf zal het lachen zijn...
Ik maakte ook nog een klein foutje het is al 19 jaar < :smile: >
Mart



[ Dit Bericht is bewerkt door: mart op 2003-04-22 18:41 ]
di, 04/22/2003 - 18:30 Permalink
Moon

Allereerst petje af voor het feit dat je nu wel weer durft te gaan!!!!

Je kan natuurlijk altijd om een recept voor pijnstillers vragen. Vragen staat altijd vrij. Zelf gebruik ik altijd Saridon als ik een behandeling heb ondergaan... helpt prima! Mocht de tandarts niets voor willen schrijven, maar ik zou t gewoon vragen!

Groetjes Monique
di, 04/22/2003 - 19:30 Permalink
mart

Lol nogmaals het heeft niks met durven te maken ik ben niet bang (verleden speelt een rol persoonlijk) maar met een feit... Daar ik 19 jaar geleden of daarvoor niks ergs heb meegemaakt en geen angsthaas van mezelf ben zie ik het positief. Uit mijn verdere berichten zal ik laten merken eerlijk of het ook zo is of wat ik mee maak om anderen te helpen hierin Ik moet nu toch wel... In iedergeval ik steun ook op jullie goede berichten....

Mart

[ Dit Bericht is bewerkt door: mart op 2003-04-22 19:43 ]
di, 04/22/2003 - 19:42 Permalink
mart

Vandaag de eerste paradontitis behandeling gehad.
Met 6 verdovingen waarvan de laatste nu aan het uitwerken is ging het makkelijker dan ik had verwacht en wat een resultaat :grin:!!!!
Ze hebben nu 6 onder tanden en 4 kiezen gedaan. Wel een beetje raar zo'n doode lip maar het is nu weer bijna normaal. !9 mei nog wat kiezen en wat boven tanden dan op na de 22 voor het trekken.

Met een zeer goed gevoel na toe denk ik dan maar zo.

Mart
di, 05/06/2003 - 18:23 Permalink
mart

Gisteren 2e paradontitis behandeling gehad.
Iets meer last ervan dan de 1e keer maar het is uit te houden.Met 1 paracetamol lukte het erna... Behandeling zelf ging wel goed weinig van gemerkt. Behalven dat uur niet roken erna lol.
Volgende afspraak is eind augustes. Ze willen het laten genezen en rusten omdat nu de trekkingen volgen. Donderdag de 22ste de kiezen. Ik zal donderdag vertellen hoe het is gegaan. Wel de hele dag alvast vrij genomen :smile:
di, 05/20/2003 - 18:56 Permalink
mart

Ik had me even vergist of niet goed geluisterd na de tandarts. Er moesten 11 kiezen en 3 tanden uit.. Vandaag de eerste 6 kiezen eruit links. 1 uur geleden… Viel mee ik was wel wat gespannen maar uiteindelijk na ik denk 1 kwartier een grote opluchting. Het enigste even vervelende was de prikjes in de bovenkaak en de “lekkere” smaak.. Dat ze daar geen aardbeien smaak of zoiets van kunnen maken?
Nu afwachten wat de verdoving gaat doen.
volgende 5 kiezen rechts op 22 juni.

De tandarts die ik heb was zeer attent met uitleg over wat en hoe hij iets zou doen. Ik heb ook erna uitleg gekregen en gezien waarom hij deze kiezen had getrokken. En inderdaad was wel nodig.

Ik had hem wel gevraagd om links eerst te doen omdat ik na de parodontitis behandelingen last had van 1 kies links onderin. In die kies zat ook het grootste gat. En dat was geen probleem. Dus hopelijk straks wat aangenamer.


Mart
do, 05/22/2003 - 09:52 Permalink
terry

Hoi Mart,je verhaal klinkt erg meegevallen dus.Weer goed voor andere mensen die dit meestal op zoeken.
dat ze eerst je tandvlees mooi maken is omdat er anders vuil in de gaten van de extractie komt.dus daarom eerst en dan trekken dus,zoals als bij jou dus.
1 kwartier voor 6 kiesen trekken is heel snel gegaan vind ik,ze zullen waarschijnelijk niet meer zo vast gestaan hebben.Maar je ervaring nu is allemaal meegevallen dus.dikke pluim verdiend mart,en laat je verder nog eens wat horen over de afloop van alles.met vriendelijke groeten terry.
do, 05/22/2003 - 12:21 Permalink
mart

Terry bedankt voor je reactie...

Ik moet wel eerlijk zijn ook na eerdere posters hier...

Na de trekking(uitwerking van de verdoving) best wel last ervan geen directe pijn maar wel een vervelend gevoel. Met paracetamol is het goed te houden als ik wat moet doen. Als ik thuis ben red ik het ook wel zonder. (het zou me niet afhouden van de volgende trekkingen daar deze een fractie zijn van wat ik nu mee maak) Maar da's ook niet een echte pijn maar het gevoel denk ik...
Het ook eerder het gezeur van anderen waar ik ff niet tegen (vrij druk op mijn werk) kan en in het geen wat ik voel op dit moment.

Ik heb er geen spijt van en weet dat het vervelende over zal gaan in het goede dus ik blijf positief....
Ben nu al 2 dagen verder..... en zal later dit doen.. :grin:

Mart


P.S. ik maak nu ff een foto en zal later laten zien hoe het er dan uitziet....

[ Dit Bericht is bewerkt door: mart op 2003-05-24 20:44 ]
za, 05/24/2003 - 20:39 Permalink
mart

Bijna 1 week verder.....

Toch wel wat last gehad.... Er bleek namelijk zoals de tandarts al zei een ontsteking bij 1 kies te zitten.
Afgelopen zondag is ie losgesprongen wel een vieze smaak maar gelijk de druk eraf.

Ik voel het wel al de hele tijd zeurende trekken in de mond....

Maar als dit alles is en het dadelijk over is wil ik "dit" wel op de koop toenemen..

Even wat rust tot 12 juni is ook wel fijn en dan zal het wel wat fijner zijn als de andere 5 kiezen eruit gaan.

Mart
di, 05/27/2003 - 19:39 Permalink
mart

Vandaag weer wat kiezen getrokken. Ik was vorige week te laat :???:

Viel alle maal weer reuze mee alleen de verdoving bij de verstandkies voelde ik even goed...

En er kon 1 kies minder getrokken worden deze was nog goed.

Nu wachten tot 18 augustes dan happen en prothese maken....

Ik kreeg optie uit een plaat of een frame.

Heeft iemand hier ervaring mee wat het beste te doen is een plaat of een frame nemen? Alvast bedankt ik ga nu ff rustig de uitwerking van de verdovingen afwachten...

Mart
vr, 06/20/2003 - 10:44 Permalink
mart

Dit weekend wel last gehad en veel pijnstillers gegeten... vandaag de tandarts gebeld en vertelde dat er eten in de wonden kon zitten en ik goed moest spoelen...

Ik gebruik corsodyl voor het spoelen maar spoel nu ook met water de heledag door en het lijkt beter te gaan nu...

Mart
ma, 06/23/2003 - 17:54 Permalink
mart

Na 6 dagen verder te zijn ben ik weer opgelucht...


De "pijn" is nu weggtrokken en ik voel me weer als vanouds maar dan wel met wat meer kiezen minder...

Al met al ben ik blij dat ik deze stap heb ondernomen nu op na 18 augustes voor het happen en de voortanden eruit halen dan...

Als alles dan ook zo gaat als nu ben ik zeer tevreden.

Mart

[ Dit Bericht is bewerkt door: mart op 2003-06-29 19:38 ]
zo, 06/29/2003 - 19:37 Permalink
mart

Op maandag 18 augustes weer bij de tandarts geweest.
Deze keer was het voor het happen om een (gedeeltelijke) boven prothese te laten maken.
Ik kreeg de mededeling dat deze vrijdag 22 augustes al geplaats kon worden.

Dat was wel ff schrikken ik had dat niet verwacht op zo'n kort termijn mijn voortanden kwijt te zijn. Maar ok duurde allemaal al te lang dus ok.

Op vrijdag 22 augustes de 3 voortanden eruit (1 was er al weg).

Viel mee spuiten voelde ik ook niet (6 stuks)

Daarna ff de prothese passen slijpen en met 25 minuten stond ik buiten met 4 nieuwe voortanden en 2 nieuwe kiezen.

Wel een raar idee maar je voelt de verdoving nog dus wel raar gevoel en idee.
Leek een beetje op verward te zijn.

De uitwerking van de verdoving begon al na 3 uur maar heb dit tot 's avonds nog gemerkt.

Eerste bakkie koffie verslikte ik me in oei is dat ff wennen het eten ook al, brood met gebakken ei!!! Ging wel...

Slapen was niet zo best maar dat zal ook wel wennen zijn. (hij zei normaal moet ie 's nachts uit.

Ik moest hem de nacht inhouden omdat hij zou werken als pleister en hem vandaag uithalen om schoon te maken.

Zie daar ff tegenop omdat ik mezelf nog niet zonder die 4 voortanden heb gezien.

Verder lijkt de prothese goed te zitten heb er geen last van inhoeverre je hem zoiezo wel voelt zitten..

Maar uiteindelijk als ik nu in de spiegel kijk ..... Het ziet er veel beter uit ze hebben een mooi stukje werk afgeleverd.

En al met al zonder al te veel problemen en of klachten.

Dus bij deze een :grin: Mart
za, 08/23/2003 - 12:44 Permalink