mondhygienist en tandarts geen verschil?? of wel???

Author:
Michaelroy
Posted:
do, 05/20/2010 - 19:31
Ik ben al jaren bij een tandartspraktijk en nu kom ik er achter dat ik sinds 2 jaar geen controle heb gehad door een tandarts maar wel een mondhygienist. Ook mijn zoontje van 5 wordt door mondhygienist gecontroleerd is dat de normale gaan van zaken? of zou dit een tandarts moeten doen?
Lieneke

Tegenwoordig leren mondhygienisten absoluut controles uit te voeren. Zo'n mondhygienist heeft meer aandacht voor preventie dan een tandarts. In principe moet de mondhygienist dit kunnen en zal met de tandarts overleggen of erbij roepen wanneer dit nodig is.
Als u zich er niet lekker bij voelt, maak het dan bespreekbaar!

Voor de volledigheid: Een mondhygienist heeft maximaal 4 jaar gestudeerd aan het HBO, een tandarts maximaal 6 jaar universiteit. Een controle uitvoeren mag in principe iedereen; het is geen voorbehouden handeling. Er zijn ook assistenten die dit uitvoeren. Je kunt je dan afvragen of de kwaliteit dan nog gewaarborgd wordt...
do, 05/20/2010 - 23:08 Permalink
mecánico para …

Ik vind dat je minstens 1x per jaar een tandarts aan je stoel moet hebben gehad. Een mondhygieniste heeft een ruime scholing maar is en blijft geen tandarts. En voor sommige zaken moet je gewoon een tandarts zijn om te besluiten. Dus ofwel 1x per jaar ofwel bij elke controle.

nb, tis minimaal 4 resp. 6 jaar opleiding. echwel
vr, 05/21/2010 - 11:07 Permalink
Michaelroy

Ik heb hier ook wel mijn eigen mening in, maar die hou ik lekker voor mezelf.



Nou ik blij het raar vinden als ik een afspraak bij de tandarts en mondhygiëniste heb dat ik in eerste instantie bij een mondhygiëniste terecht kom. Maar daar hebben de mondhygiëniste een andere menig over waarschijnlijk. ik heb dat ook aan gegeven daar bij mijn tandartspraktijk dat ik dacht dat ze tandarts was en ik me een beetje belazerd voelde. en nu zeker als ik de rekening zie wat ze heeft geconstateerd ik schrik daar wel van. Terwijl ik om het half jaar naar de tandarts ging wat blijkbaar een mondhygiëniste is.
vr, 05/21/2010 - 14:57 Permalink