Mondhygiënist

Author:
Jordy15
Posted:
za, 11/26/2011 - 00:58
Hallo,

Ik heb een tandarts en een mondhygiënist.
Over me tandarts heb ik ZEKER niet te klagen.
TOP! ME voortand was door midden gebroken, en hij had het lef om er een etsbrug van te maken, terwijl de tand elke keer begon te bloeden. hij zij, je hebt geluk met mij, alle andere tandartsen hadden je naar huis gestuurd (wat daarvoor 1x was gebeurt)

Maar me mondhygiënist lijkt wel iemand die nergens iets van af weet, en doet maar een beetje wat denk ik. ik heb weinig vertrouwen in hem, maar is een mondhygiënist echt noodzakelijk? tanden zijn echt vooruitgegaan door eenmalig bezoek, maar nu kom ik om half jaar terug, maar doet hij bijna zelfde als bij tandarts, gewoon controleren....
Jordy15

Iemand die nergens wat vanaf weet...Waarom komt hij zo op je over? Noem eens wat voorbeelden.

Het boeit hem niet,
Ik had veel, echt veel, tandsteen aan me onderkaak.
Bijna al me tanden zaten onder.
En hij zecht gewoon: ach maakt niet zo veel uit, ik haal het wel even weg.

Tuurlijk weet hij wel iets, meer dan mij uiteraard, maar zo komt hij niet over.
En ik vertrouw hem ook niet, ik laat hem niet aan me bovenkaak de voortanden zitten, omdat deze door een val erg zwak zijn.
ma, 11/28/2011 - 00:43 Permalink
advies

hij staat daar niet, maar lijkt mij wel dat hij een diploma heeft toch?



Een diploma hoeft niet hoor. Het hebben van een diploma is niet meer nodig om patiënten te kunnen behandelen in de tandheelkunde. Iedereen kan tegenwoordig patiënten behandelen (mits bekwaam verondersteld). Het zijn dan natuurlijk geen tandartsen of mondhygiënisten. Maar ja, vaak weet de patiënt niet wie de behandeling uitvoert. En kan de patiënt zelf moeilijk beoordelen wat de kwaliteit van de behandeling is.

Vandaar dat Lieneke je verwijst naar het diplomaregister. Daar kun je controleren of iemand de studie voor mondhygiënist heeft gevolgd.
di, 12/13/2011 - 09:31 Permalink
Chris888

Dus hij heeft geen instructies gegeven? Weet je zeker dat het een mondhygienist is? Op http://www.mondhygienisten.nl kan je checken of hij is ingeschreven in het DiplomaRegister.


Zijn er ook mondhygiënisten die hier niet zijn ingeschreven? Ik vraag dit om dat er voor bezitters van een beschermde opleidingstitel (waaronder mondhygiënist) geen wettelijk register is, anders dan bij beschermde beroepstitels (waaronder tandarts).
di, 12/13/2011 - 19:35 Permalink
advies

Chris888, terecht punt.

http://www.mondhygienisten.nl/index.php/vakinformatie/diplomaregister

Het diplomaregister is inderdaad (nog) niet geheel volledig. De NVM is er op 1 oktober 2010 mee gestart. Mondhygiënisten worden verzocht een kopie van hun diploma in te sturen. Dat zal vast (nog) niet iedereen hebben gedaan. Wellicht dat er inmiddels afstudeerlijstjes van HBO-instellingen zijn toegevoegd. Ieder zich zelf respecterende mondhygiënist zal er overigens wel in staan.

Ik vind het maar vreemd dat mondhygiënisten niet worden toegevoegd aan het big-register. Het beroep mondhygiënist is immers, net als tandarts, in de wet BIG geregeld. Naar ik begrepen heb is de registratie van tandartsen er met name voor bedoeld om controle te kunnen houden over het uitvoeren van voorbehouden handelingen. Bij mondhygiënisten speelt dat minder, hoewel ze wel een functionele zelfstandigheid kennen t.a.v. anesthesie en het behandelen van (eenvoudige) caviteiten. Dat zou er toch voor pleiten dat je kunt nagaan in een register of een mondhygiënist terecht deze functionele zelfstandigheid claimt. Maar goed, de werkelijkheid is anders.
di, 12/13/2011 - 20:43 Permalink
Jordy15

Als je hier niet in staat als mondhygienist, dan woon je in een grot... :wink:

Ja denk het niet... Het is inmiddels 2012....
Maar ik heb niet echt veel extra aan hem, hij doet precies zelfde als tandarts, alleen hij heef éénmalig me tandsteen weg gehaald.....

Offtopic: happy new year :smt006
di, 01/03/2012 - 03:10 Permalink