met nekklachten of whiplash in de stoel

Author:
tuinvrouw
Posted:
wo, 09/14/2011 - 15:05
Goedendag,

Ik ben vandaag voor een controle bij de tandarts geweest, en ik moest zoals gebruikelijk in de stoel gaan liggen. Direct voelde ik een felle pijn in mijn nek, de neksteun had een driehoekige vorm en drukte fel tussen mijn nekwervels en mijn hoofd in. De plek tussen nekwervels en schedel is een zachte plek, waar o.a. pezen, banden, en ruggemergvocht lopen.

Ik voelde mij niet goed worden, alsof ik flauwviel.
Ik heb dat tegen de tandarts gezegd, en ik ging overeind.
Hij heeft de stoel anders ingesteld, en daarna ging ik weer liggen.

Maar ik voel me nu nog ziek van de simpele controlebeurt. Veel pijn in mijn nek, en duizelig, onvast op de benen.
Ik vraag me oprecht af, hoe het kan dat in de nederlandse tandartspraktijk die toch op veel aspecten op hoog niveau kwaliteit levert, nog steeds zó weinig aandacht wordt besteed aan mensen die door een ernstige whiplash, nekhernia of artrose in de nekwervels ook in de stoel moeten kunnen liggen.

Het wordt mijn inziens tijd dat het ook voor die mensen (waaronder ik dus) een veilige en aanvaardbare plek wordt om behandeld te worden aan ons gebit.
tuinvrouw

Ik heb het aangegeven dat ik een whiplash heb, en ik had een kussentje mee.
Maar in dit geval betrof het een stoel van een ouder model, en die had dus wel een uitstulping bij de nek.

Ik ben geschrokken van het effect op mijn nek, en krijg echt oprecht het gevoel dat het voor mijn gezondheid nu niet goed is om naar de tandarts te gaan. Ik weet dat het voor mijn gebit wel goed is, maar voor mijn nek, en mijn welzijn niet. Ik ben nu nog steeds duizelig, en voel me alsof er weer een ongeluk gebeurd is.

Zijn er oudere modelllen stoelen die ik moet vermijden ?
Zijn er goede , nieuwe stoelen die recht van boven zijn, zodat er niet een harde steun in mijn nek drukt ?

met vriendelijke groet,
wo, 09/14/2011 - 18:15 Permalink
vV

het is onmogelijk hier antwoord op te geven, de ene neklacht en/of whiplash is namelijk de andere niet. klachten en do`s en don`ts zijn zo gigantisch uiteenlopend en verschillend datg hier geen pasklare oplossing voor is.
daarnaast speelt het een rol hoe vers het letsel is en hoe iemand erin staat , ermee omgaat. Heel vervelend letsel juist door die verscheidenheid in indivualiteit in de klachten en beperkingen.
do, 09/15/2011 - 08:02 Permalink