Mag dit..?

Author:
cocoallo
Posted:
wo, 05/27/2009 - 13:59
Ik ben nieuw op dit forum en heb een vraag n.a.v. een brief van de tandarts.
Hij stelt hierin dat vanwege onbetaalde rekeningen ik samen met mijn gezinsleden ben uitgeschreven.
Nu had ik enige tijd geleden al een aantal rekeningen als aanmaning gekregen en die heb ik allemaal nagelopen, 5 van de 8 rekeningen zijn door de verzekering gedeclareerd en overgemaakt naar de tandarts.De andere 3 liggen bij de verzekering en worden dus één dezer dagen overgemaakt.Ik maakte me dus verder niet druk omdat er door de verzekering gedeclareerd is naar derden.
Nu bel ik afgelopen maandag naar de tandarts..de assistente die dit behandeld was er niet en ik zou terug gebeld worden de volgende dag...dinsdag gewacht tot een uur of 3 en zelf maar gaan bellen...assistente is erg gepikeerd en zegt dat de rekeningen van 2008 niet zijn betaald, ik vertel haar dat die wel zijn betaald en dat ik dat zwart op wit heb van de verzekering.
Volgens haar had ik meer aktie moeten ondernemen en verder uit moeten zoeken.
Nou...dat heb ik gisteren dus gedaan en de verzekering gebeld...nu blijkt dat er bij de verzekering een ander bankrekeningnummer in het systeem staat en dat daar alle bedragen naar overgemaakt zijn. Deze rekening is dus ook van de tandarts maar schijnt niet bekend te zijn bij de assistentes.
Weer naar de tandarts gebeld, de assistente zou het na gaan vragen en ik vroeg of ik nog wat zou horen...dat bevestigde de assistente..er zou terug gebeld worden. ze zei nog wel dat de tandarts ons niet meer als klant wil hebben omdat ze er teveel administratie van had gehad.
Nu vandaag woensdag 27 mei...niks meer gehoord..niet teruggebeld dus...ik zit in grote onzekerheid en weet niet meer waar ik aan toe ben.
Mag de tandarts mij alle schuld in de schoenen schuiven of had hij zelf ook zijn diverse rekeningen na moeten kijken voordat hij deze aktie ging uitvoeren?
Verder moet mij nog van het hart dat deze tandarts bij ons laatste bezoek zeer gehaast was, wij stonden in 5 minuten weer buiten met 4 rekeningen in onze handen gedrukt én ik was met de tandsteenboor geraakt in mijn tong. Hier heb ik later last ven gekregen, voelde eerst aan als een aft maar bleek later een cyste te zijn ter groote van een knikker. Deze cyste wordt op 4 juni door de kaakchirurg verwijderd.
Ik heb de tandarts nog niet eens op de hoogte gebracht van dit incident...maar nu er zo bot en naar mijn gevoel onredelijk wordt gereageerd op mijn telefoontjes over de rekeningen ben ik wel geneigd om hem hiervoor aansprakelijk te stellen.
Ik hoop dat iemand wat meer weet over de wetten en plichten waar een tandarts zich aan dient te houden.

Gr. Coco
vV

de tandarts zal gewoon een goede administratie moeten voeren. Als er betaald is op een rekening van hem/haar en dat staat zwart op wit is de patient er klaar mee. Dat hij/zij er teveel administratie aan heeft blijkbaar door eigen slordigheid is u niet verwijtbaar.
EN uitschrijving is dus niet gerechtvaardigd om die reden.

Maar zo lezende wilt u daar toch niet meer blijven?? het is toch wachten op het volgende incident blijkbaar.

Oftewel: ik zou uzelf uitschrijven met opgaaf van redenen, schriftelijk uiteraard.
wo, 05/27/2009 - 14:41 Permalink