kunstgebit

Author:
ikkuh
Posted:
ma, 10/23/2006 - 20:17
ik heb zelf het vermoeden, dat als ik al mijn tanden laat boren en vullen mij dit handen vol geld gaat kosten.
Ik ben 18 jr oud en zit nu serieus te denken over een kunstgebit.
ten eerste weinig tot geen last meer van mondpijn,
ten 2e de kosten zijn lager lijkt mij.
daarom kom ik hier eerst even informeren of een kunstgebit gedekt word door de verzekering ofniet ??
Geke

Het is helemaal verkeerd om te denken dat je met een kunstgebit van de problemen af bent. Met een kunstgebit beginnen de problemen vaak pas. Een eerste grote nadeel is, dat je met een kunstgebit al 60% minder kauwvermogen hebt, het zit namelijk altijd los en drukt op je tandvlees, waar je dus eigenlijk mee kauwt. En sommige mensen kunnen nooit goed wennen aan een kunstgebit. Een tweede grote nadeel is, dat als je geen tanden en kiezen meer van jezelf hebt, het bot eigenlijk geen functie meer heeft en heel geleidelijk oplost. Daardoor krijgen sommige oudere mensen ook een oud ingevallen gezicht. Omdat je nog jong bent, zal dat proces bij jou heel lang doorgaan en krijg je dus rond je 40e of 50e problemen met de houvast van je gebit, omdat je onderkaak bijna verdwenen is. Dat gaat vaak gepaard met pijn, omdat de zenuw die nu in de onderkaak loopt er dan bovenop komt te liggen en daar bovenop de prothese, wat dus weer erg pijnlijk is. Tegenwoordig kan met implantaten nog veel gedaan worden om het beter te maken, maar probeer zo lang als het kan je eigen tanden en kiezen in je mond te houden, ook al zijn daar wat vullingen en misschien wortelkanaalbehandelingen voor nodig. Het voorkomt een heleboel problemen als je ouder bent. En de kosten zullen in het begin niet veel verschillen, want een prothese moet in het begin vaak een nieuwe binnenlaag krijgen, omdat de kaak slinkt en hij niet meer goed past. En er zal in het begin 2x een prothese gemaakt moeten worden.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
ma, 10/23/2006 - 22:32 Permalink
ikkuh

ik zit dus met de kosten ik heb in bijna elke tand/kies wel een gat zitten ben zo ongerveer 5/7 jaar niet meer bij de tandarts geweest omdat ik benauwd ben voor spuiten dan heb ik liefer dat het 1 keer gebeurt
en ik ben niet heel goed verzekerd
di, 10/24/2006 - 03:31 Permalink
Geke

Je zou met je tandarts kunnen overleggen wat er mogelijk is, ik kan niet goed inschatten hoe groot de problemen in je mond zijn en hoe diep de gaatjes zijn. Misschien dat het mogelijk is het in stappen te behandelen, zodat de tandarts kan beginnen met de diepe gaten. Mocht dat niet mogelijk zijn kun je natuurlijk met de tandarts bekijken of er een vereenvoudigt plan mogelijk is, waarbij misschien de achterste kiezen niet gehouden kunnen worden, maar de kiezen meer naar voren wel. Zodat de problemen beter onder controle te krijgen zijn, het voor jou makkelijker is het te onderhouden en de kosten om het op orde te krijgen lager zijn. Nogmaals, ik kan niet inschatten hoe groot de problemen zijn, en of dit eventueel een mogelijkheid zou zijn. Persoonlijk hoop ik dat je je kiezen allemaal kan houden, omdat je nog best jong bent en je kunt er nog heel lang plezier van hebben. Probeer met de tandarts te overleggen of het misschien allemaal in stappen gedaan kan worden, zodat je niet in 1x teveel kosten hebt.

Ik hoop dat je wat met deze informatie kunt, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
do, 10/26/2006 - 21:37 Permalink
sonia

nou zou niet zomaar een gebit laten plaatsen, heb het afgelopen vrijdag laten doen, alles trekken en meteen gebit laten plaatsen, mn bovengebit gaat goed, maar onder is niet in te houden van de pijn, dus als iemand een oplossing weet, hoor ik het graag
di, 11/21/2006 - 15:18 Permalink
Vlavia

Ik heb er ook weleens over nagedacht dat alles beter is met een kunstgebit, maar nu ik dit zo lees (en een deel daarvan wist ik ook al wel) is dat niet zo ;)

Je krijgt er toch ook zo'n gerimpelde mond van? (de huid rondom je mond), ziet er lekker uit op je 18e.

Lijkt me trouwens ook heel eng als je opeens geen tanden meer in je mond hebt :o
vr, 12/01/2006 - 11:51 Permalink
Paul

Bij de vervaardiging van een nieuw kunstgebit kunnen de tandarts en tandtechtnieker ervoor zorgen dat die rimpelmond gelukkig wegblijft. Wel is het inderdaad vaak een traumatische gebeurtenis om zo jong al je tanden te verliezen. Dit wordt door veel mensen van te voren onderschat.
Een kunstgebit kan een hele mooie oplossing zijn voor grote tandproblemen, maar elke tandarts zal proberen dit tot het laatste moment uit te stellen, omdat er niets boven je eigen tanden gaat.

Met vriendelijke groet,
Paul.
zo, 12/03/2006 - 14:40 Permalink
TAX

Een Advies:
Probeer echt de eigen tanden en kiezen te houden.
Zelf heb ik ook jaren lopen tobben met e.e.a. en dacht dat een kunstgebit de oplossing was.
Heb nu sinds juni 2006 een bovenprothese en sinds 30 januari 2007 een onderprothese.
Bij mij is het een en al ellende, pijn niet passen en als gevolg daarvan slecht kunnen eten en zo veel mogelijk thuisblijven.
Inmiddels ben ik overgestapt naar een andere Protheticus, nu dat is dit jaar een van de betere beslissingen geweest.
Zelfs bij het passen vanmorgen van de basis voelde het al beter aan.

Mijn vorige protheticus was zo arrogant en met zich zelf ingenomen dat hij totaal niet luisterde, geen service verleende en een onderprothese heeft gemaakt welke in principe direct de afvalbak in kan omdat hij voor geen kant klopte, pijn pijn pijn !!!! en € 385,-- kwijt.

Dus denk goed na en als het dan toch moet zorg dan dat je eerst zo veel mogelijk info vergaart over een goede protheticus.
Veel succes
vr, 02/16/2007 - 14:31 Permalink
miranda

Ik snap niet dat er zoveel mensen met problemen zijn!
Ik was 24 toen ik in een keer alles liet trekken, en meteen een prothese kreeg. Behalve de pijn tijdens de genezing, heb ik nooit ergens last van. Ja, ok, een blaartje soms, als het ondergebit drukt. Maar even laten wegvijlen en klaar!
Nu ben ik toe aan implantaten, 13 juli worden ze geplaatst, en ik hoop dat dat net zo gladjes verloopt als toendertijd met mijn gebit.

Zoek allemaal een goede tandarts, een echte, en dan moet het geloof ik wel goed komen!
ma, 06/04/2007 - 23:15 Permalink
miranda

Ik ben blij dat het gebit trekken bij jou zo goed is verlopen en dat je het als heel prettig ervaart. Echter is dat niet voor iedereen zo. Vaak kunnen mensen maar moeilijk wennen. Zeg nou zelf er gaat toch niks boven je eigen (gezonde) gebit?


Mijn eigen gebit is altijd een drama geweest. 6 a 7 gaatjes per controle, ondanks veel en elektrisch poetsen. Dan vergaat je de zin in een eigen, pijnlijk gebit vanzelf en dan verlang je naar verlossing. Nu heb ik mijn implantaten al anderhalf jaar, die hebben me wel wat pijn en moeite gekost. En vandaag heb ik een stukje wortel laten verwijderen, die ze 7 jaar geleden vergeten zijn. :smt011 Die kwam door mijn tandvlees heen, was al zwart en het weefsel erom heen was ontstoken. Balen! En het was geen wortelpuntje, maar een halve wortel van mijn verstandskies, helemaal achterin mijn kaak.
wo, 01/20/2010 - 19:09 Permalink
roy81

hallo
ik ben op zoek naar een tandarts die mij kan helpen ik loop al jaren met heel erg pijn me mond alles doet zeer eten drinken noem maar op laatste tijd ook erg veel last van oorsuizen nou ben ik erg bang voor de tandarts ik heb geen zin om iedere keer heen en weer te lopen en in de stress te gaan zitten maar ik weet dat er iets moet gebeuren nu want het is niet uit tehouden ben ik in het verleden bij een spoed tandarts geweest en die hebben wel iets gedaan maar niet veel ik ben op zoek naar iemand die heel simpel gezegt alles er uit trekt en daar een kunst gebit of inplantaten of wat dan ook er voor in de plaats doet want ik wordt er helemaal gek van zal ook gelijk melden dat ik geen tandarts verzekering heb dus als er iets gebeurt is alles contant ik hoop echt dat iemand mij hier mee kan helpen
za, 01/23/2010 - 14:19 Permalink