kunstgebit

Author:
nicole69
Posted:
do, 02/16/2006 - 11:58
Twee weken geleden zijn de kiezen aan de rechterkant verwijderd en vorige week die aan de linkerkant . Ik krijg n.l. een kunstgebit . Omdat mijn kaakbot zodanig was aangetast , dat er maar weinig opties overbleven , voor deze rigoreuze oplossing gekozen ...

Nu een vraag ; mijn tandarts wil pas over 8 weken de voortanden eruit halen en de prothese plaatsen , maar nu lees en hoor ik van verschillende kanten dat dat ook met 5 á 6 weken kan . Wat is wijsheid ??

Tevens is er een ontsteking aan de rechterkant gaande , waar ik geen antibiotica voor krijg . Gaat dit dan vanzelf over ? Heb er wel veel last van en slik zo'n 2400 brufen per 24 uur ....

Heeft iemand andwoord op mijn vragen ????

Groetjes , Nicole
carabelli

Bij het plaatsen van een immediaat prothese (de eerste volledige prothese na het trekken van de tanden en kiezen) worden over het algemeen eerst de kiezen getrokken waarna de kaak de gelegenheid wordt gegeven om te genezen en al wat te slinken.

De meeste slinking van de kaak vind in de eerste 3 maanden na het trekken van de kiezen plaats, in welke mate en in welk tempo verschilt uiteraard van patient tot patient. Dit is ook een beetje de reden waarom sommige tandartsen de immediaatprothese wat eerder plaatsen dan anderen na het trekken van de kiezen. Het is een min of meer een kwestie van persoonlijke ervaring van de behandelend tandarts, op basis van de wetenschap dat de kaak in de eerste 3 maanden het meest zal slinken.

Een ontsteking na extractie waarbij dergelijke hoeveelheden ibuprofen (2400mg is echt het maximaal toelaatbare) nodig zijn voor onderdrukking van de pijn dient minimaal beoordeeld en evt. behandeld te worden door de tandarts. Of bij deze behandeling antibiotica nodig is hangt uiteraard van de aard van de ontsteking af, maar bijna 2,5 gram ibuprofen blijven slikken tot het over is lijkt mij niet verstandig.

Ik hoop dat ik een antwoord heb kunnen geven op uw vragen, mocht u meer vragen hebben stel ze dan gerust.

Met vriendelijke groet
do, 02/16/2006 - 13:49 Permalink
nicole69

Als eerste bedankt voor de snelle reactie .
Wat betreft de Brufen ; die is zelf door de tandarts voorgeschreven , met de mededeling dat ik er max . 4 per dag mag ( 4 x 600 ) . Ik zelf ben er eerlijk gezecht ook geen voorstander van , zoveel pijnstillers te slikken , maar anders functioneer ik helemaal niet meer .
do, 02/16/2006 - 15:02 Permalink