Kosten verhalen op oude tandarts?

Author:
babbelz
Posted:
di, 02/18/2014 - 12:38
Ik heb een nieuwe tandarts opgezocht omdat ik twijfels had bij mijn oude. Niet alleen omdat hij vage of zelfs helemaal geen antwoord gaf maar ook omdat ik tot 3x aan toe in de wachtkamer heb gezeten en dat mijn afspraak gewoon helemaal niet opgeslagen was! Ik zat er dus 3x voor niks.
Mijn gebit gaat in rap tempo achteruit. (De gaatjes vallen bij de vleet, glazuur is op sommige plekken gewoon weg, heb ontkalking op plekken en zéér gevoelige tanden)
Ik heb dus een andere tandarts gezocht en ben hier gisteren voor het eerst geweest. Deze man gaf me gelukkig wel antwoorden. Ik heb een vreemd gaatje dat dwars over mijn onderste hoektand groeit. Mijn oude tandarts gaf vaag antwoord en "het zou wel goed komen". Deze man zei dat dat door ontkalking komt. Aan de andere kant van mijn gebit is hetzelfde aan de hand alleen zit daar nog geen gat. Er blijken 4 gaatjes te zitten waarvan bij 1 ik me afvraag hoe lang die er al zit. Hij liet het me zien en het was een aanzienlijk gaatje.
Maar wat ook boven kwam drijven was dit: ik heb drie kwart jaar geleden een wortelkanaalbehandeling gehad. Die was pijnlijk. Daarvoor had ik nooit last van die kies, ik ging in eerste instantie heen om te boren, maar bij het boren bleek dat het gaatje door gegroeid was naar onderen en de boel daar ontstoken had en dus was er een wortelkanaalbehandeling nodig. Na die behandeling heb ik altijd last gehouden van die kies. Wat blijkt nu, de behandeling is niet geheel correct uitgevoerd, de wortelkanalen dienen helemaal gevuld te worden en dat is niet gebeurd. De tandarts heeft gisteren een beetje van de kies afgesleten in de hoop dat zo de klachten weg gaan, maar als dit niet gebeurd zal de behandeling opnieuw moeten! En dat heeft me 400 euro gekost!! Nu vraag ik me dus af, als het opnieuw moet (Wat over twee weken blijkt, dan moet ik heen om te boren en om te kijken of mijn hyperactieve tanden reageren op de nieuwe tandpasta) Of ik die kosten op een of andere manier kan verhalen op de oude tandarts. Want hij heeft het dan uiteindelijk verpest door de behandeling niet goed uit te voeren en me zo 400 euro door de neus te boren.
Heeft iemand hier ervaring mee? En wat kan ik het beste doen?
Groetjes :)
vV

gebruik de zoekfunctie eens op ""indienen klacht"" bv.
er is wel iets mee te doen, wanneer klip en klaar blijkt dat de behandeling niet goed is uitgevoerd. Er is een verschil tussen niet goed gedaan en niet goed gegaan. Maar een niet goed uitgevoerde kanaalbehandeling is op een foto meestal wel herkenbaar.
Voor de rest is het een lastige discussie, de tandarts is namelijk niet verantwoordelijk voor ontstaan van gaatjes. Wel voor uitleg over ontstaan, inzetten preventie en achterhalen oorzaak, en tijdige behandeling ervan. Schade is in dit soort gevallen meestal lastig aantoonbaar, want de kosten van de vulling die nodig is zijn nog niet gemaakt. en het is heel lastig vast te stellen hoe de schade is door (te) laat behandelen.
Reken wel op een langdurig traject. en de klachtencommissie gaat niet over geld, oftewel als het niet in mediation opgelost kan worden en er uitspraak gedaan wordt door de klachtencommissie kan het zijn dat aansluitend gang naar de rechter nodig is om de kosten te vorderen. Wat dan met de uitspraak van de klachtencommissie een makkelijk verhaal is maar kost wel werk en tijd.

De handigste weg is onderbouwd een (aangetekende) brief aan de vorige tandarts schrijven waarin een en ander toegelicht wordt, met begroting van de extra kosten erbij, en de foto waaruit het blijkt. Kijken wat er gebeurt. dan verder zien. Geef twee weken tijd voor een inhoudleijke reactie , dan klachtentraject in indien geen acceptabele reactie komt.
di, 02/18/2014 - 17:41 Permalink