Kosten / Vergoedingen

Author:
Miriam24
Posted:
vr, 10/31/2003 - 15:39
Hallo Allemaal,

Wat fijn dat dit forum bestaat.
Zo te lezen zijn er dus heel veel mensen bang van de tandarts. Zelf ben ik ook hartstikke bang om naar de tandarts te gaan. Ik ben al zo'n 4 jaar niet meer geweest en nu heb ik heel erge kiespijn. Ik zag een paar weken geleden, dat er een tand rot begint te worden. Nu durf ik dus eigenlijk helemaal niet meer, omdat ik weet dat er ontiegelijk veel moet gebeuren aan mijn gebit. Maar de pijn is zo hevig dat ik toch echt wel moet gaan.

Nu is mijn vraag, wat moet je betalen als je eerste keer naar jaren weer naar de tandarts gaat. Sommige mensen zeggen, dat je alleen de eerste afspraak moet betalen, andere zeggen weer, dat alles wat er nu aan je gebit moet gebeuren dat je dat ook moet betalen. Ik weet dat ik qua verzekering een toppakket heb, maar of dan de eerste behandeling een gedeelte vergoed wordt, weet ik dus niet.

Ik hoop dat iemand mij daarover iets kan vertellen.

Groetjes,
Miriam
GONNY 40

hoi miriam informeer even bij je zorgverzekeraar en dan snel een afspraak maken bij de tandarts voor dat het nog erger word HEEL VEEL STERKTE!!!Gr GONNY.
za, 11/01/2003 - 07:56 Permalink
jumper

Hallo Miram24,

Ik zit precies met hetzelfde. Ben jaren niet nar de tandarts geweest en van ziekenfonds kwam ik in de particuliere verz..
Daar zat een form. bij waar je tandarts bep. gegevens in moest vullen dit heb ik dus niet gedaan, want om naar de tandarts te gaan durf ik niet, omdat er veel moet gebeuren. Ik schaam me hier ook voor. Ik ben dus ook benieuwd hoe het precies zit
za, 11/08/2003 - 21:48 Permalink
Ricky

Hallo Miriam24, ik kan je adviseren snel een tandarts te bezoeken. Je hoeft je voor je gebit of voor je angst echt niet te schamen! Een goede tandarts heeft hier wel begrip voor. De kosten van de eerste afspraak zullen bestaan uit een controle en enkele foto's, waarschijnlijk zo'n 50 euro bij elkaar. Als je een goede (top) verzekering hebt zul je van deze kosten en die van de verdere behandelingen een groot deel terug krijgen. Informeren bij tandarts en verzekeraar is verstandig! Groeten, Rick :smile:
zo, 11/09/2003 - 22:24 Permalink
IlsevdA.

Hoi,

Mijn zus woonde jaren in het buitenland. Zij heeft zich daar niet laten controleren door een tandarts.
Inmiddels woonde ze alweer meer dan een jaar in Nederland, zonder dat ze gesaneerd was.
Ze heeft het ziekenfonds gebeld (CZ) en kon gewoon naar de tandarts. Ze heeft de gewone verzekering, met een aanvullende basis tandartsverzekering. De kosten van het eerste consult werden gewoon vergoed, conform de verzekering.
De tandarts heeft een offerte gemaakt van alles wat zou moeten gebeuren, en dit wordt deels dit jaar (2003) en deels volgend jaar (2004 dus) uitgevoerd in overleg met mijn zus.
Het viel haar allemaal erg mee (al was het toch een behoorlijke lijst: schoonmaken, vullingen, kroon) en de kosten werden vergoed zoals ze verzekerd was.

Zij was bang dat ze extra zou moeten betalen, maar dit was gelukkig niet zo.
Ik zou zeggen: informeer eens bij het ziekenfonds (of laat een ander het anoniem doen) en ga voor een offerte naar een tandarts. Misschien valt het allemaal wel mee!

groetjes IlsevdA.
wo, 12/31/2003 - 11:36 Permalink
minique

Ik kan eigenlijk alleen in dezelfde trant eraan toevoegen: toen ik na een jaar of 4, 5 weer naar de t.a. ging, dacht ik ook dat ik alles zelf zou moeten betalen omdat ik niet meer gesaneerd was, maar ik kreeg vrijwel alles vergoed door het ziekenfonds (aanvullende verzekering). Ik heb gewoon de rekeningen ingediend en zag wel wat er gebeurde, maar als je het zeker wilt weten: even informeren of anoniem voor je laten doen.

Heel veel sterkte en weet dat je angst voor de tandarts ook kunt overwinnen (kijk naar mij!), maar alleen door er weer naar toe te gaan. Van wegblijven wordt je angst alleen maar groter.

Met hulp en begrip van een goede, aardige tandarts gaat het vast lukken!
Een goed voornemen voor 2004?

groetjes,
minique :grin:
wo, 12/31/2003 - 17:09 Permalink