Kosten implantaat

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
do, 05/24/2018 - 23:07
Hallo,

Even voorstellen.
Ik ben een vrouw van 39 die een aantal jaar geleden 2 wkb naast elkaar heeft gekregen nadat 2 kleine gaatjes gevuld waren.
Beide wkb zijn enkele keren open gemaakt doordat ik extreme pijn hield.
Vervolgens braken deze vullingen af en gisteren wilde de tandarts opnieuw opbouwen maar hij kreeg het niet droog dus ze moeten er nu hoogst waarschijnlijk beiden uit.
2 kiezen naast elkaar vind ik op mijn leeftijd wel erg heftig dus de tandarts had het over implantaten. Twee implantaten kostte slechts 3400 euro. Nou snap ik dat een tandarts zelf niet echt een realistische kijk op de kosten heeft maar ik ben me dood geschrokken en kan dit ook niet ophoesten.
Nu zag ik op internet dat ze in België veel goedkoper zijn maar wat is het addertje?
Ik vind het al lullig voor de tandarts als ik ergens anders heen ga.
Is 3400 een normaal bedrag? Is dit op 1 of andere wijze te verzekeren (volgend jaar?).
Is dit een uitgave voor het leven of moet ik over 10 jaar weer opnieuw dit bedrag neerleggen?
Ik hoop dat iemand me kan informeren.

Groetjes Désirée
Lieneke

Het verschil zou kunnen komen door goedkopere materiaalkosten. Goede implantaten kosten nu eenmaal wel wat...maar...
in België werken ze soms ook zonder assistent. Dat kan het goedkoper maken, maar ik zou niet weten hoe je goed implanteert zonder assistent...bovendien vrees ik dat ze in België de nazorg wellicht niet kunnen doen wegens gebrek aan mondhygienisten. In Nederland wordt je verwezen naar de mondhygienist voor de nazorg zodat de implantaatverlies voorkomen kan worden. Oja, diegene die implanteert blijft ook verantwoordelijk bij het falen. Dus als er iets mis gaat, dan moet je ook naar België toe. Een goede relatie tussen je tandarts en de implantoloog is dus ook van belang. Die twee moeten van elkaar weten wat er gedaan wordt enz.
za, 05/26/2018 - 12:25 Permalink