kosten

Author:
rakli
Posted:
wo, 04/16/2008 - 15:43
moet je tandarts meteen betalen na de behandling contant bij de balie?? of kan dat ook als je eerst gedeclareerd hebt?
mamjean

geen idee, wel in het weekeind, als je belt voor een afspraak vraag het dan meteen, weet je precies waar je aan toe bent, ook tarieven voor consult zijn standaard.
groetjes
wo, 04/16/2008 - 16:02 Permalink
Spiegeltje

In principe moet je meteen na de behandeling contant betalen, net zoals bij de kapper etc. Veel tandartsen bieden bij wijze van service de mogelijkheid op rekening te betalen. Je ziet wel een tendens dat steeds meer tandartsen willen dat meteen wordt afgerekend.

Elke praktijk heeft zijn eigen voorwaarden en ik denk dat in de wachtkamer het wel is aangegeven en anders op de website, als de tandarts die heeft. Of gewoon een foldertje.

Betalen op rekening kan prettiger zijn vooral als je regelmatig even krap bij kas zit en je verzekeraar snel uitkeert. Dan hoef je niks voor te schieten. Je kunt dit natuurlijk laten meewegen bij de keuze van de tandarts. Hoe belangrijk dit punt is, is voor iedereen verschillend.
wo, 04/16/2008 - 21:39 Permalink
scaredycat

Mijn huidige en vorige tandarts sturen me gewoon ene rekening, welke ik volgens de voorwaardenvan het NMT moet betalen binnen 30 dagen.
Ik agendeer die dan met internetbankieren op een kleine week voor de vervaldatum en die de rekening meteen in bij mijn verzekering. Zij (Trias)
betalen in principe binnen 10 werkdagen uit, dus ik hoef op deze manier nooit voor te schieten en loop ook niet het risico dat ik vergeet te betalen.

Bij mijn Narcose-behandelingen moest wel contant worden afgerekend, maar dat was ook vantevoren bekend...
wo, 04/16/2008 - 21:49 Permalink