Klinieken in Costa Rica

Author:
ben bang
Posted:
wo, 05/28/2008 - 10:51
Op die forum passeren regelmatig nederlandse priveklinieken de revue.
Zijn er mensen die ervaringen hebben of iets kunnen zeggen over klinieken in Costa Rica, Zou dit een alternatief kunnen zijn? Kwaliteit, prijsstelling etc?
vV

Op die forum passeren regelmatig nederlandse priveklinieken de revue.
niet alleen nederlandse hoor, ook reglematig buitenlandse, of in ieder geval de mogelijkheden daarvoor . en het zijn gewoon klinieken, geen priveklinieken. Dat was vroeger de term om het verschil tussen ziekenfonds en particulier aan te geven, waarmee duidelijk werd dat die klinieken er alleen voor de particuliere patient waren. Dat verschil is sinds de basisverzekering ingevoerd werd verdwenen, waarmee gelijk die term overbodig werd.
Namen van klinieken graag alleen per PM uitwisselen overigens, dank u.

Maar waarom per se Costa Rica, niet per se de meest voor de hand liggende locatie om heen te vliegen.
wo, 05/28/2008 - 12:29 Permalink
ben bang

Niet dat ik perse in Costa Rica naar de tandarts wil. Ik ben al van plan naar Costa Rica op vakantie te gaan. Toen ik me aan het orienteren was op internet, vond ik toevallig op websites van accommodaties links naar een kliniek. Er staat dat de tandartsen zijn opgeleid in de V.S. en dat hun tarieven veel lager liggen dan die in Amerika(ik weet niet precies wat het scheelt met Nederland) Dus kwam bij mij de vraag op of het een goed plan is het nuttige met het aangename te verenigen.
Het is slechts een overweging en ik probeer een beeld te krijgen, waardoor ik beter kan beslissen of ik me daar eventueel wil laten behandelen.
wo, 05/28/2008 - 13:44 Permalink
vV

Amerikaanse tarieven liggen in ieder geval door de bank genomen veel hoger dan hier, zeker voor echt specialistisch werk door echte vakmensen (ECHTE marktwerking in tegenstelling tot dat half zachte verhaal hier, wat men als marktwerking probeert te verkopen..).
wo, 05/28/2008 - 14:20 Permalink
Spiegeltje

In de medische wereld zul je nooit "echte marktwerking" kunnen krijgen omdat dit, onder andere, verondersteld dat mensen het gebodene (de behandeling) aan objectieve criteria kunnen toetsten zodat een optimale vergelijking mogelijk is. Dit is echter ondoenlijk omdat elke behandeling weer anders is en elke behandelaar weer zijn eigen werkwijze heeft. Er zijn verder duizenden behandelaars die je nooit allemaal kunt vergelijken. Marktwerking en gezondheidszorg, het is volledige onzin, ook in de VS. Daargelaten nog de vraag of het enig zin heeft daar naar te streven. Er zijn eigenlijk maar heel weinig markten die echt vrij zijn.

Ik denk dat de TS alleen iets heeft een flink wat concrete ervaringen van mensen die zijn behandeld in kliniek X door tandarts Y te Costa Rica (die kans is natuurlijk praktisch 0, zelfs via dit drukbezochte forum). En dan nog loop je een risico niet de juiste (kwaliteit) behandeling te krijgen. Daar staat weer tegenover dat ook in Nederland allesbehalve de garantie bestaat dat je de juiste (kwaliteit) behandeling krijgt. Wel is het in Nederland (iets) makkelijk is hier vooraf enig beeld van te krijgen. En als het mis gaat is het ook makkelijker verhaal te halen.

Overal in de wereld heb je echter goede en slechte tandartsen, selecteren op land is daarom een slecht criterium.
wo, 05/28/2008 - 22:59 Permalink