klap op m'n mond

Author:
jurre
Posted:
do, 12/05/2002 - 18:59
Dik een maand geleden heb ik tijdens een rugbywedstrijd en klap op m'n mond gehad. Om exact te zijn net onder het jukbeen naast m'n neus. Ik droeg op dat moment gelukkig een bitje (mouthgard). Fysio heeft er naar gekeken op dat moment. Tanden zaten niet los en er was niets gebroken. Nu blijf ik nog steeds (een maand later) een soort beurs/verdooft gevoel houden vooral een m'n (voor mij) linker voorkant. Kan dat zo lang duren dat dat zeg maar zo gevoelig blijft?
de digitale tandarts

Een verdoofd gevoel zou kunnen betekenen dat de prikkelgeleiding van een zenuw verstoord is geraakt door de klap.

Er lopen in je wang een aantal takken van de aangezichtszenuw(nervus facialis), welke de motoriek van je (mimische) spieren aansturen. Tevens ontspringt uit het bot onder je oogkas, naast je neus een zenuw (nervus infra-orbitalis) die een deel van de neus, wang en bovenlip van gevoel voorziet.

Mogelijk dat door het trauma een van de de meer oppervlakkig lopende zenuwen inderdaad gekneusd is geraakt waardoor je nu dat verdoofde gevoel hebt.

Over het algemeen wordt meestal drie maanden gewacht om het herstel van de zenuwfunctie te beoordelen.

Misschien moet je dit aan je tandarts voorleggen en mogelijk dat hij/zij bij aanhoudende klachten nog kan verwijzen naar een specialist.

Met vriendelijke groet.
wo, 12/11/2002 - 22:45 Permalink