klachten tandartsen/tandtechnisch lab

Author:
Workie
Posted:
vr, 02/11/2005 - 01:42
hallo,

Ik zou graag weten waar je eventuele klachten kan melden over tandartsen/technikers.
ik heb namelijk het gevoel dat de tandarts een paar belangrijke zaken oversloeg nu ik een prothese heb gekregen.
zo schijnt het dat als je een nieuwe prothese krijgt ter vervanging van de oude er meerder afdrukken worden gemaakt? dit is bij mijn niet gebeurd het oude gebit was slecht passend.
ook zijn er nog andere handelingen berekend die niet zijn gebeurd.
mijn tandarts zegt volgens de regels te werken en berekend alles ook zo ook al is dit niet gebeurd.
het tandtechnisch lab zegt op haar beurt hier niks aan te kunnen doen maar dat er noormaal meerdere keren gepast word en en de hoogte word bepaald, maar dat ze de wensen van de tandarts respecteren ook al staan ze er niet achter.
ik voel me dus een beetje bedonderd met een slecht passend nieuw gebit.

groeten edward
vV

Hiervoor zal eerst bepaald moeten worden of het slechte passen te wijten is aan een niet optimaal gemaakte prothese, of aan het feit dat de kaken (inmiddels) zover geslonken zijn dat er simpelweg niet meer voldoende houvast te verkrijgen is. Het is vervelend dat u blijkbaar niet het resultaat heeft gehad wat verwacht was, maar daar kunnen meerdere factoren aan ten grondslag liggen.

Derhalve is het advies een second opinion te laten doen. Indien u ziekenfonds verzekerd bent kunt u overwegen een consult aan te vragen bij de adviserend tandarts van dit ziekenfonds.

De tandtechnieker werkt in principe in opdracht van de tandarts, en hij staat buiten wat de tandarts aan eigen honorarium aan u berekent. De technieker rekent zijn werk af met de tandarts, die dit weer gewoon doorberekent aan u, of indien zfds voor 25 % aan u, de rest regelrecht aan het zfds.
za, 02/12/2005 - 16:58 Permalink