kiespijn

Author:
joan
Posted:
wo, 03/20/2002 - 10:39
Na met kiespijn bij de tandarts te zijn geweest, bleek dat het een ontstoken verstandskies is, die er dus uit moet (onder). Ik kreeg een antibioticakuur, en na 2 pillen was de pijn weg. Nou moet ik natuurlijk wachten op de behandeling, en er moeten nog wat andere dingen gebeuren in diezelfde kaak. een kies moet een wortelkanaal o.a. Kan ik dit nu gewoon laten doen zonder angst dat de verdoving het niet doet? En hoelang werken die antibiotica door?
Groeten,
Joan
de digitale tandarts

Wanneer er verdoofd wordt is een wortelkanaalbehandeling nagenoeg pijnloos uit te voeren. Soms wanneer de tand/kies in kwestie acuut ontstoken is, zal het moeilijker zijn om goed te verdoven. Gezien uw verhaal begreep ik dat u vooral last had van de verstandskies en geen acute klachten heeft van de kies waarin de kanaalbehandeling in uitgevoerd gaat worden. Dit zou dus betekenen dat het goed mogelijk moet zijn om te verdoven.

Een antibioticakuur werkt na het stoppen nog enige tijd door. Maar aangezien de oorzaak (de verstandskies!) niet weggehaald is, zouden de problemen kunnen terugkeren. Laat de verstandskies binnen enkele weken verwijderen om problemen te voorkomen.

Belangrijk is altijd dat u de kuur afmaakt, ook verdwijnen de klachten al na korte tijd!

Succes.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-03-27 20:53 ]
wo, 03/27/2002 - 20:51 Permalink
joan

Hartelijk dank voor uw reactie. Momenteel heb ik helemaal geen klachten sinds die kuur dus zal het wel niet ontstoken zijn (hoop ik).
Mijn complimenten trouwens voor dit forum en de moeite om al die vragen te beantwoorden! Maakt het voor helden zoals ik toch iets minder eng.

Met vriendelijk groet,
joan
za, 03/30/2002 - 10:20 Permalink