Kan dit?

Author:
Carla21
Posted:
do, 05/24/2007 - 16:05
Ik heb opzich een prima tandarts alleen ben ik verhuisd en is er nu best een flinke reistijd ontstaan. Nu zit ik te denken om een tandarts in het dorp waar ik nu woon te nemen alleen weet ik natuurlijk niet of die me bevalt. Kan ik mn afspraak bij mn huidige tandarts laten staan en gewoon tussendoor alvast naar deze nieuwe gaan (voor de half jaarlijkse controlle) als hij me dan niet bevalt kan ik nog altijd naar mn oude gaan.
Ik hoop dat jullie een beetje snappen wat ik bedoel.

Als ik overstap hoef ik toch niet weer geheel gesaneerd te worden? ben in januarie nog geweest voor controlle en een behandeling.
Irfan

Beste Carla,

Je kunt natuurlijk niet zomaar voor controle langsgaan bij een andere tandarts, deze heeft geen foto’s van jou en kent de voorgeschiedenis niet. De tandarts kan alleen in de mond kijken of er nu problemen zijn. Om daar patiënt te worden moet deze tandarts een uitgebreid onderzoek doen, omdat deze dan verantwoordelijk wordt voor jouw gebit. Shoppen bij tandartsen werkt dus niet zo.

Je kan wel gewoon langsgaan bij de tandarts in het dorp voor een kennismaking en als het bevalt kun je langs de oude tandarts voor je voorgeschiedenis en je foto’s en je laten uitschrijven op basis van verhuizing. Maar nieuwe patiënten krijgen bij ons in de praktijk een uitgebreid onderzoek.

Succes en groet Irfan
do, 05/24/2007 - 16:22 Permalink
robinson

Beste Carla,

Maar nieuwe patiënten krijgen bij ons in de praktijk een uitgebreid onderzoek.

Succes en groet Irfan


?
Afgestudeerd?
do, 05/24/2007 - 20:28 Permalink
Irfan

Nee, op dit moment op stage zelfs. Maar ik doe mijn patienten behandeling (onderwijspraktijk) in een kleine dependance van ACTA in Den Haag met 12 stoelen, waarbij vooral de studenten de kliniek runnen onder supervisie van aantal assistentes. Dus dat voelt beetje als eigen praktijk. Vanaf september moet ik daar 4 dagen per week aan de slag... :D
vr, 05/25/2007 - 07:55 Permalink
vV

weer even on topic:

inderdaad zoals voorgesteld proberen een afspraak(je) voor kennismaking te krijgen. Leg aan de telefoon uit dat het erg belangrijk voor u is een goed gevoel te hebben bij een praktijk en de tandarts. Gaat men daar niet op in weet u gelijk al genoeg.

Voordat een patient bij mij in de stoel komt wil ik eerst alle administratie rond (dus persoonsgegevens compleet, verzekeringsgegevens, en medische anamnese ingevuld). Dan is iemand dus ingeschreven, waarbij ik ervan uitga dat ik zijn/haar enige tandarts ben. Naast betreffende gegevens wil ik ook dat de patient bij de oude tandarts het dossier opvraagt (wettelijk gezien kan de nieuwe tandarts dat niet doen,moet patient zelf regelen), en dan weet de vorige tandarts dus gelijk dat de patient een andere tandarts heeft.
vr, 05/25/2007 - 11:31 Permalink