Ik snap het niet!

Author:
Basketballer95
Posted:
di, 12/23/2008 - 13:58
Hallo ik ben 13 jaar

Ik snap er egt niks van elke keer als ik naar de tandarts ga, zegt hij hmmm.... ik moet 2 klijne dingetjes doen(Heb geen idee wat!?!) dan spuit hij er wat grijs spul in en drukt hij het aan met een ijzere stokje en schraapt hij de rest weg(ongeveer 10min werk) Wat doet hij hierbij, zijn dit gaatjes ofzow?? ik hoor van veel mensen op het forum dat het veel langer duurt of zelfs verdovingen?? wat doet hij nou elke keer? want die grijze vlekken op mn kiezen zijn egt niet mooi :cry: :( !
Lieneke

Een grijze vulling. Vroeger had je alleen maar amalgaamvullingen, tegenwoordig leren ze die niet eens meer te maken. Soms zijn ze nog wel eens handig, als je de kies niet kan drooghouden. Maar verder wordt er over het algemeen enkel nog witte vullingen gemaakt (composiet dus).
di, 12/23/2008 - 20:32 Permalink
Spiegeltje

Ik vind het niet helemaal duidelijk wat er aan de hand is, bijvoorbeeld of de tandarts steeds vult of iets anders doet (geen idee wat dat kan zijn overigens).. Maar het is zeker niet normaal als " iedere keer" weer een tand of kies wordt gevuld. Misschien is het wel nodig maar dan moet je je afvragen of je wel goed bezig bent wat betreft mondhygiëne en eetgewoonten. Gaatjes zijn in beginsel te voorkomen. Dat lukt niet altijd voor 100% en ook bestaande vullingen moeten soms worden vervangen maar als steeds bij elk bezoek nieuwe gaatjes worden geconstateerd en wordt gevuld vind ik dat niet best. Dan moet worden gezocht naar de oorzaken. De tandarts hoort dit aan de orde te stellen in plaats van domweg alleen de schade te repareren.
wo, 12/24/2008 - 00:02 Permalink