ik mis 2 hoektanden

Author:
meisjevan13
Posted:
vr, 01/17/2014 - 22:25
Hallo,

Ik ben een meisje van 13 en ik mis 2 hoektanden. Die heb ik nooit gekregen. Ik heb nu al bijna 2 jaar een beugel, de bedoeling is dat ze mijn voortanden en snijtanden op de juiste plaats zetten zodat er ruimte is voor mijn hoektanden. Mijn vraag is nu als mijn beugel eruit gaat wat ik dan doen? Ik wil niet met 2 gaten in mijn mond rondlopen. :( Is het mogelijk om een kroon te hebben op je 13e ofzoiets?
Antwoord snel alsjeblieft.
DePappa

Ik zou dit allereerst maar aan je tandarts en orthodontist voorleggen. Laat ze maar goed aan je uitleggen wat het idee achter deze behandeling is. Ook lijkt het mij dat je ouders hier nu al van op de hoogte moeten zijn.
vr, 01/17/2014 - 23:45 Permalink
vV

Vaak liggen de hoektanden heel erg hoog. Na beugel om ruimte te maken worden ze dan middels een ander soort beugen naar buiten gehaald. Als ze helemaal niet aangelegd zijn is het een heel andere situatie die meestal als het lichaam uitgegroeid is met implantaten opgelost kan. In de tussentijd wordt er een semi tijdelijke oplossing gemaakt. Als het goed is is het hele plan op zijn minst met je ouders doorgesproken.
za, 01/18/2014 - 08:46 Permalink